Besplatna obuka za zavarivače: Siguran put do posla

08/07/2019 13:10

Besplatna obuka za zavarivače: Siguran put do posla

U Zavodu za zavarivanje Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje obuku za trenutno najtraženije zanimanje u metalskoj industriji – zavarivače.

Obuka za tržište rada odvija se u okviru projekta „EU podrška Nacionalnoj službi za zapošljavanje” u cilju smanjenja nezaposlenosti. Planirano je da u projekat tokom ove godine bude uključeno najmanje 175 nezaposlenih, koji će biti deo obuke za zavarivače.

S obzirom da je zavarivač izuzetno traženo zanimanje na tržištu i da poslodavci teško dolaze do radnika, ovaj projekat upravo ima za cilj usklađivanje ponude i potražnje na tržištu rada. Podaci Nacionalne službe za zapošljavanje govore da se, prema prijavljenim potrebama poslodavaca i broju nezaposlenih, zavarivači ubrajaju u radnike koji brže dolaze do posla i veoma su traženi.

Obuka za zavarivače traje tri meseca, sadrži teorijski i praktičan deo, a polaznici dobijaju sertifikate koji će im svakako pomoći da nađu posao po završetku obuke.

Projekat “Podrška programu zapošljavanja NSZ” direktni je grant iz fonda EU – IPA 2013. To je drugi direktni grant koji je Evropska unija dodelila Nacionalnoj službi i koji se uspešno sprovodi. Kroz projekat se realizuju programi: Obuka na zahtev poslodavca, Subvencije za otvaranje novih radnih mesta, Subvencije za samozapošljavanje i Obuke za potrebe tržišta rada.

Izvor: Nacionalna služba za zapošljavanje

08/07/2019 13:10

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments