Da li je ishrana povezana sa produktivnošću?
Povezane objave
Sigurno ste dosad mnogo puta čuli izreku “ono si što jedeš”. Pored toga što hrana utiče na naše zdravlje, telesnu težinu i izgled kože i kose, ona može da utiče i na naše raspoloženje i produktivnost.
Hrana koja pojačava produktivnost
Borovnice
Borovnice su bogate antioksidantima koji između ostalog utiču na naše kognitivne sposobnosti. Studije su pokazale da deca koja su jela borovnice na dnevnoj bazi pokazale su bolju sposobnost u obavljanju zadataka.
Jagode
Jagode su savršena užina, jer su bogate flavonoidima koji pomažu bolju funkciju mozga i poboljšavaju memoriju.
Španat
Uz to što ovo povrće poboljšava našu krvnu sliku, španat utiče i na bolji razvoj mozga, te ga jača i time poboljšava naše motoričke, kao i sposobnosti učenja.
Kelj
Ovo lisnato povrće prpeuno je kalcijuma i vlakana, koji su gorivo za naš mozak. Uz to, kelj sadrži i magnezijum, koji poboljšava koncentraciju i funkciju mozga.
Avokado
Ova superhrana zahvaljujući mastima koje sadrži štiti ćelije mozda i omogućava bolji protok informacija.
Paradajz
Paradajz je prepun antioksidanata koji sprečavaju depresiju, anksioznost, a u isto vreme štite mozak i jačaju ga.
Uz ishranu, veoma je važno svakodnevno baviti se fizičkom aktivnošću, ali i izdvojiti sat vremena za sebe, kako bi se telo regenerisalo i odmorilo. Najbolji način za to jeste da meditirate, prošetate prirodom ili da pročitate nekoliko stranica omiljene knjige.
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*