Kroz obuku do posla – Operateri za proizvodnju kablova za industrijske mašine

27/06/2019 14:21

Kroz obuku do posla – Operateri za proizvodnju kablova za industrijske mašine

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Jagodina realizuje obuku na zahtev poslodavca za operatere za proizvodnju kablova za industrijske mašine.

Program obuke na zahtev poslodavca podrazumeva učešće u finansiranju programa obuke radi sticanja znanja i veština potrebnih za obavljanje poslova na konkretnom radnom mestu, ukoliko na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe nema lica sa potrebnim znanjima i veštinama.

Poslodavac „Rimaster“ doo Paraćin je švedska kompanija koja se bavi proizvodnjom kablova za industrijske mašine u Švedskoj, Poljskoj, Kini, Belgiji i Francuskoj, a od 2018. godine i u Srbiji. Na evidenciji Službe Paraćin nije bilo nezaposlenih lica sa potrebnim znanjima i veštinama u procesu proizvodnje koji podrazumeva rad na specijalizovanim mašinama u fazama koje obuhvataju krimpovanje, stripovanje, montiranje i vizuelnu i elektronsku kontrolu kablova. Ovakva vrsta proizvodnje je veoma specifična i zahteva određena znanja i veštine za rad na savremenim i specijalizovanim mašinama.

U toku je realizacija obuke na zahtev poslodavca u koju je uključeno 16 nezaposlenih lica koja se obučavaju za poslove operatera za proizvodnju kablova za industrijske mašine u trajanju od tri meseca. Većina polaznika obuke su žene mlađe od 30 godina života, među kojima ima i dugoročno nezaposlenih, koji su veoma motivisani i zainteresovani za rad kod poslodavca.

Kroz realizaciju obuke na zahtev poslodavca pružena je podrška poslodavcu u jačanju kadrovskih kapaciteta, a nezaposlenim licima u sticanju adekvatnih stručnih kompetencija na konkretnim poslovima radi bržeg zapošljavanja.

Izvor: Nacionalna služba za zapošljavanje

27/06/2019 14:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments