Ovo su tajne multitaskinga

15/01/2019 15:35

Ovo su tajne multitaskinga

Uprkos uvreženom mišljenju, multitasking ne predstavlja nagomilavanje posla dok ne padnemo s nogu. Cilj jeste da istreniramo mozak da na efektivan način rešavamo više zadataka u isto vreme.

Trikovi multitaskinga

  1. Vežbajte. Bilo da svirate klavir, koristite kompjuterski program ili multitaskujete, vežbanje je jedini način da budete savršeni u tome što radite. Kada nešto postane rutina, to više nije stresno.
  2. Postavite prioritete kada dođete na posao i time se vodite kroz ceo dan. Tako će vam se i mozak istrenirati i “zagrejati”.
  3. Isprva pokušajte da uradite dve stvari istovremeno, kao što je na primer čitanje mejlova i razgovor s kolegom na poslu. Kako vreme odmiče, sve će vam biti lakše da radite nekoliko stvari istovremeno.

Multitasking je odlična stavka u biografijama, ali ne može svako to da postigne. Naravno, možete pokušati, ali nemojte se osećati loše ako budete neuspešni u savladavanju ove veštine.

Loša strana multitaskinga jeste “pregorevanje”, možete postati nezainteresovani i premoreni, pa zato usporite tempo ukoliko osetite da vam ne ide.

 

15/01/2019 15:35

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments