Spisak agencija za zapošljavanje kojima je izdata dozvola za rad

30/01/2018 13:44

Spisak agencija za zapošljavanje kojima je izdata dozvola za rad

Izdavanje dozvole agencijama za posredovanje u zapošljavanju građana u zemlji i inostranstvu, u nadležnosti je Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Budući da se najčešći zahtev agencija za zapošljavanje odnosi na pomoć pri obezbeđenju adekvatnog kadra, operacionalizacija saradnje se odvija u dva pravca:

 

  • U slučaju da se agencija za zapošljavanje obraća Nacionalnoj službi u ulozi posrednika u zapošljavanju, koja prijavljuje potrebu za zapošljavanjem kod drugog poslodavca, Nacionalna služba pruža uslugu Internet posredovanja – oglašavanje slobodnih pozicija na sajtu Nacionalne službe sa korisničkog naloga Nacionalne službe, kao i u listu Poslovi, uz obavezan podatak u obrascu Prijave potrebe za zapošljavanjem koji se odnosi na pun naziv i sedište klijenta.
  • Usluga preliminarne selekcije kandidata se pruža agenciji za zapošljavanje koja se obraća Nacionalnoj službi za zapošljavanje u ulozi poslodavca koja svoje radno angažovane kadrove ustupa drugim poslodavcima na tržištu rada. U konkretnom slučaju potrebno je da agencija za zapošljavanje u obrascu Prijave potrebe za zapošljavanjem, pored naziva i sedišta, navede pun naziv i sedište klijenta, odnosno poslodavca za kojeg vrši uslugu ustupanja zaposlenih radnika kako bi NSZ taj podatak pružila licu prilikom upućivanja.

Saradnja se odvija i kroz učešće agencija za zapošljavanje na sajmovima zapošljavanja koje organizuju filijale Nacionalne službe. U navedenom slučaju potrebno je da agencija za zapošljavanje, u obrascu Prijave potrebe za zapošljavanjem, navede pun naziv i sedište klijenta.

Za izdavanje dozvola za rad i proveru njihovog rada nadležno je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Spisak agencija za zapošljavanje sa dozvolom pogledajte OVDE

Izvor: Nacionalna sluđba za zapošljavanje

30/01/2018 13:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments