Kako ostati motivisan tokom traženja posla?

05/03/2018 12:00

Kako ostati motivisan tokom traženja posla?

Svanuo je još jedan dan, a vi i dalje sedite za kompjuterom u potrazi za poslom? Ukoliko polako gubite nadu, motivaciju možete vrlo lako povratiti ovim trikovima.

Traženje posla i motivacija

1. Napravite spisak

Tokom traženja posla, napravite sebi male, svakodnevne ciljeve, kao što je na primer da taj dan pošaljete biografije na pet radnih mesta. Tako ćete imati osećaj svrhe svaki dan.

2. Nađite uzor

Ko su vam uzori kada je karijera u pitanju? Setite se njih i imajte na umu da su i oni, na putu ka uspehu, imali brojne uspone i padove.

3. Kontruktivna kritika

Ukoliko je vaša potraga za poslom bezuspešna, svoju biografiju i propratno pismo prosledite nekom prijatelju koji već radi. Tako će pregledati sve što ste naveli u CV-ju i dati vam savet kako da poboljšate svoje predstavljanje.

4. Ciljevi

Koji su vaši ciljevi kada je karijera u pitanju? Stavite sve to na papir i svaki dan pročitajte spisak. Tako ćete uvek imati pred sobom podsetnik za čim težite.

5. Slobodan dan

Izaberite jedan dan u nedelji kada nećete tražiti posao. Tada, odvojte vreme za sebe, za opuštanje ili pak druženje sa prijateljima. Ne dozvolite da svaki dan budete preokupljeni brigom oko potrage za poslom.

05/03/2018 12:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments