Saveti za napredovanje na poslu

21/05/2015 09:29

Saveti za napredovanje na poslu

Uspeh na poslu ne može da dođe sam od sebe. Kako biste napredovali, potrebno je da usavršavate svoje poslovne veštine i neprestano učite, ali uspeh ne dolazi čak ni tad. Potrebno je još nekoliko sitnica, koje će vam pomoći da sebi obezbedite napredovanje.

Naravno da je potrebno znanje i veštine kako biste što bolje radili svoj posao, ali do uspeha u poslovnom svetu se stiže zahvaljujući nekim sitnicama na koje možda niste ni obratili pažnju.

Nemojte kasniti

Obratite pažnju da nikada ne zakasnite – ni na posao ni na neki poslovni sastanak. Najbolje bi bilo da dođete koji minut ranije jer ćete na taj način odati dobar utisak i pokazaćete da posedujete veštinu upravljanja vremenom. Osim toga, pokazaćete i poštovanje prema saradnicima i utisak da vam je posao zaista važan.

Obratite pažnju na svoj izgled

Iako na većini posla nećete imati propisani dres kod, ipak ne možete na posao dolaziti bilo kako obučeni, a pored toga – nikad nemojte izgledati kao da ste upravo izašli iz kreveta. Može vam se i to ponekad desiti, ali pokušajte da izbegavate takve situacije. Najbolje bi bilo da na vreme ustanete, istuširate se i polako spremite za posao. Na ovaj način ćete se osvežiti, razbuditi, a uz odgovarajuću i primerenu odevnu kombinaciju izgledaćete profesionalno i pored toga – izgledaćete spremno za unapređenje.

Preuzimajte odgovornost

Ukoliko ste spremni da prihvatite odgovornost za svoje postupke pokazaćete da ste osoba kojoj se može verovati. Ovo pogotovo važi za preuzimanje odgovornosti za neuspehe. Ukoliko prebacujete krivicu za svoje neuspehe na druge, pokazaćete se u veoma negativnom svetlu.

Budite profesionalni

Ukoliko mešate profesionalno i privatno, možete se naći u lošoj poziciji na radnom mestu. Iako je poželjno “biti deo ekipe”, to se na najbolji način postiže kroz razgovore o nekim opštim temama i interesovanjima. Izbegavajte spletkarenja, tračeve i manipulacije jer iz toga nikad ništa dobro ne izađe, pogotovo ne unapređenje.

Dajte svoj maksimum

Čak i kada je vaš zadatak na poslu vrlo jednostavan – dajte 100 posto sebe u taj rad. Možda se to neće baš odmah ceniti, ali će se jednom taj trud isplatiti. Pored toga, pokažite da možete da radite i više od onoga što vam je zadato. Predstavite nove ideje uz pomoć koji će se poboljšati rad vašeg tima. Nemojte se stideti, jer je isticanje na ovaj način veoma poželjno. Tako ćete pokazati da vam je posao bitan i da ste sposobni i za teže zadatke – koje biste mogli dobiti ukoliko dobijete unapređenje.

21/05/2015 09:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments