Saveti Skota Gerbera za biznismene početnike

25/08/2017 09:20

Saveti Skota Gerbera za biznismene početnike

Skot Gerber je preduzetnik i osnivač uspešne marketinške agencije “Sizzle it!”. Nedavno, Skot je dao 10 saveta za one koji započinju svoj biznis i kako je rekao, voleo bi da ih je on dobio kada je zakoračio u poslovni svet.

Fokus. Fokus. Fokus.

Iako će vam se pružiti mnogo mogućnosti, neke od njih mogu biti vukovi u jagnjećoj koži. Izbegavajte da vas neka ideja odvede sa puta koji ste zacrtali. Uradi jednu stvar savršeno, a ne 10 odjednom i to loše.

Znaj šta radiš, radi šta znaš

Ne pokreći posao samo zato što će ti hipotetički doneti profit. Radi ono što voliš. Posao je stvara oko tvoje snage i talenata.

Reci odmah ili zauvek ćuti

Od slučajnog prolaznika, preko investitora i znatiželjnog kupca, uvek budi spreman da pričaš o svojim psolovnim idejama. Međutim, jasno i precizno iznosi podatke o svojoj misiji i imaj granice. Manje je više!

Znaj šta znaš, šta ne znaš i ko ne zna da ne znaš

Niko ne zna sve i ne trudi se da budeš sveznalica. Okruži se savetnicima i mentorima koji će te podstaknuti da postaneš bolji vođa i biznismen. Pronađi uspešne individue s kojima deliš iste poslovne interese i ideje.

Budi skroman

Zaboravi na gfensi odela, skupe automobile i debeli račun u banci. Tvoj novčanik je krv tvoje kompanije. Pazi na svaki dinar i ne zanosi se uspehom.

Uči na vreme

Nijedan biznis plan niti priučnik ne može da predvidi budućnost. Nikad ne skači na prvu loptu na novu biznis ideju bez plana. Uči na svojim greškama i nikad ne ponavljaj grešku dva puta!

Niko ti neće pokloniti novac

Upravo tako- niko neće ulagati u tebe. Ako ti treba velika količina novca, razmisli ponovo o svojoj ideji. Smanji troškove i pre svega, pokaži da si vredan da se u tebe ulaže.

Ostani zdrav

Bićeš mnogo produktivniji ako vodiš računa o svom zdravlju. Hrani se zdravo, vežbaj i spavaj.

Ne zaleći se

Nemoj da sve svedeš na praznu priču. Budi s ukusom entuzijastičan i ne pričaj unapred o planovima koji nisu ni blizu da budu realizovani.

Zaboravi na ego

Nauči kada je vreme da odeš. Ako tvoja ideja nije sprovedena u delo, priznaj sebi da si zeznuo stvar. U biznis svetu nema mesta ego niti sujeti.

25/08/2017 09:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments