Sajt za digitalne nomade

17/06/2021 17:06

Sajt za digitalne nomade

Sajt BelgradeGets.digital predstavili su danas Inicijativa „Digitalna Srbija“ i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). Cilj istog je promocija Beograda kao atraktivna destinacija za život i rad digitalnih nomada, ali i drugih digitalnih profesionalaca iz celog sveta.

Prema spodacima, a u skladu sa vremenom i pandemijom sve je više destinacija, Barbados, Kosta Rika, Češka, Estonija, Hrvatska i Crne Gore, koje su pokrenule slične web prezentacije. Ovom domaćom digitalnom i startap zajednicom, Beograd  će pokušati da odbrani titulu jedne od 20 najpopularnijih destinacija, a koju su mu dodelili korisnici sajta Nomad List.

Ideja projekta je da se glavni grad Srbije predstavi onima koji sebe ne doživljavaju kao digitalne nomade, ali koji bi imali mogućnost da “rad od kuće” zamene “radom sa bilo koje tačke na planeti”. Inače, sajt posetiocima nudi informacije i savete u vezi sa putovanjima, smeštajnim kapacitetima, prostorima za rad, ali i opuštanje.

možda vas zanima i Šta je digitalna pismenost?

Web stranica korisnicima pruža podršku i u vidu besplatnih vaučera, a koje mogu iskoristiti za konsultacije sa advokatima i računovođama, a u vezi svih administrativnih procedura.Kako navode autori, sajt je pratilo istraživanje i testiranje utisaka nomada koji su već bili u Beogradu, ali i brojni razgovori sa onima koji do sada nisu posetili Srbiju. Istraživanje je objavljeno prošle godine pod nazivom “Skener digitalnih nomada”.

Beograd je na sajtu predstavljen kao nesavršeni, ali autentični evropski grad. A, koji je uvek spreman za promene i “može da privuče digitalne profesionalce svojom iskrenošću, otvorenošću i kosmopolitskim duhom”. U projektu je učestvovao i Kulturni centar GRAD, a agencija Direkt Media United Solutions, kao član Inicijative “Digitalna Srbija” učestvovala je u “razvoju dinamičnog vizuelnog identiteta koji prati brend BelgradeGets.digital”.

 

17/06/2021 17:06