Program “decenija preduzetništva”

24/11/2017 14:14

Program “decenija preduzetništva”

Vlada Srbije i Ministarstvo privrede razvoj privatnog preduzetništva vidi kao jedan od prioritetnih ciljeva ekonomske politike Republike Srbije.

Prvi korak u tom pravcu načinjen je u martu 2015. godine kada je Vlada usvojila Strategiju za podršku razvoja malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i konkurentnosti za period od 2015. do 2020. godine, kojom je definisala, kroz glavne prioritete i konkretne mere, politiku razvoja ovog sektora u narednom, srednjoročnom periodu.

Finansijska i nefinansijska podrška, ovom sektoru u 2016. godini objedinjena je u Program „Godina preduzetništva“, koji je ove godine prerastao u Program „Decenija preduzetništva“.

Kroz ovaj program u 2017. godini privrednicima su na raspolaganju više od 30 programa i više od 18 milijadri dinara iz budžeta.

Kako do informacija o programima „Decenije preduzetništva“

Više informacija o programima podrške u okviru „Decenija preduzetništva“ na www.godinapreduzetnistva.rs.

Preduzetnici i svi oni koji su zainteresovani za pokretanje spostvenog posla sve informacije o programima podrške preduzetništvu, ali i o programima za podršku ovom sektoru koji se sprovode u okviru evropskih programa, mogu dobiti besplatno u akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama.

Besplatnu pomoć i informacije privrednicima pruža i Privredna komora Srbije, koja je zajedno sa svojim regionalnim komorama, partner Vladi Srbije u Deceniji preduzetništva.

Svi zainteresovani se, takođe, mogu obratiti i direktno državnim institucijama koje svojim programima podržavaju preduzetništvo.

24/11/2017 14:14

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments