Za koncesiju Aerodroma “Nikola Tesla” ponude veće od očekivanih

31/08/2017 09:25

Za koncesiju Aerodroma “Nikola Tesla” ponude veće od očekivanih

Kompanije zainteresovane za koncesiju Aerodroma “Nikola Tesla” ponudile su daleko više novca nego što se očekivalo i to do 100 miliona evra više.

Među prve četiri firm, koje su se javile su ciriški aerodrom, kao i po jedna indijska, korejska i francuska firma.

Prema zvaničnim podacima za koncesiju su zainteresovani: švajcarsko-francuski konzorcijum “Zurich Airport” sa kompanijama “Eiffage” i “Meridiam Eastern Europe Investments”, indijsko-grčki konzorcijum “GMR Infrastructure limited” i “Terna”, francuska kompanija “Vinci Airports”, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum “Incheon international Airport corporation”, “Yatirimlari ve Islatme”, “VTB capital infrastructure” i kineski konzorcijum HNA i “China National Aero-Technology”.

Predmet koncesije, za koju je poziv objavljen 10. februara 2017. godine, je finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom i obavljanje delatnosti operatera na Aerodromu “Nikola Tesla”.

Nedavno su Vlada Srbije i Aerodrom “Nikola Tesla” još jednom produžili rok za koncesiju  beogradskog aerodroma, a novi rok za podnošenje obavezujućih ponuda je 23. oktobar 2017. godine.

31/08/2017 09:25

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments