Zašto je blog toliko popularan?

14/04/2020 15:33

Zašto je blog toliko popularan?

Blog je postao mesto na kom svi ljubitelji raznovrsnih tema i istih takvih reči mogu da pročitaju mišljenja, komentare, savete, preporuke, da čuju za različite akcije, brendove i slično. Upravo na tom mestu content (sadržaj) je jedinstven, i u pozitivnom i u negativnom smislu, a autori postaju prepoznatljivi širem auditorijumu.

Od kada je blog mesto za čitalačku intereakciju? 

Blog je onlajn mesto na kom bloger (autor i pokretač bloga) objavljuje najnovije tekstove na raznovrsne teme, ili tačno određene teme, po kojima vremenom postaje prepoznatljiv. Ovakav način poslovanja postao je jedan od uticajnijih u svetu i, shodno tome, danas ima mnogo afirmisanih blogera i blogera u pokušaju.

S obzirom na to da ih tržište traži, u moru blogova možete pronaći izuzetno kvalitetan sadržaj, ali isto tako i onaj manje kvalitetan, površan i nekritički postavljen.

Pošto su blogovi veoma popularni, mnoge kompanije su napravile svoje. Tako je blog unutar preduzeća postao kanal komunikacije za informativni sadržaj o poslovanju.

Danas je WordPress najpopularnija blog platforma. Pre nje pokrenuta je Blogger platforma koja je kasnije postala vlasništvo Google-a. Te 2003. godine kada se desilo pripajanje, nastao je WordPress i postao popularniji u odnosu na prethodnu platformu. 

Prednosti i mane bloga

Pre svega, omogućava vam da pokažete svoje veštine, kreativnost i talenat. Ali, to je samo jedan mali deo.

  • Utiče na komunikaciju sa ciljanom publikom,
  • Afirmiše vas u izabranoj branši,
  • Zarada, 
  • U zavisnosti od toga šta vam je cilj, postajete društveno aktivni, odgovorni, i podižete svest o važnim temama,
  • Pomaže vam da izađete iz zone komfora time što izlazite u javnost i što se zna za vas,

Ova poslednja stavka, izloženost javnosti, može biti i jedna od mana, ali čim ste rešili da želite da imate blog, morate biti svesni toga da postajete “vidljiviji”.

Još neke od mana su ulaganje i vreme, jer se rezultati ne vide preko noći. Potrebni sui originalnost, trud, i posvećenost.

14/04/2020 15:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments