Uskoro počinje projekat “Karijera u farmaciji”

21/03/2018 13:13

Uskoro počinje projekat “Karijera u farmaciji”

Pod pokroviteljstvom Univerziteta u Beogradu – Farmaceutskog fakulteta i univerzitetskog Centra za razvoj karijere, 29. i 30. marta 2018. godine na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu održati projekat Karijera u farmaciji.

U pitanju je centralni godišnji događaj sajamsko-edukativnog karaktera na Farmaceutskom fakultetu, sa ciljem da se studentima približe tendencije i aktuelnosti iz sveta farmacije i da se kroz edukativni segment (predavanja i specijalizovane radionice društveno odgovornih kompanija) i seriju simulacija intervjua za posao omogući sticanje novih znanja i veština, koje bi pomogle karijerni razvoj budućih zdravstvenih radnika – magistara farmacije i magistara farmacije – medicinskih biohemičara.

Karijera u farmaciji: “Digitalna transformacija”

Ovogodišnja tema, ,”Digitalna transformacija”, veoma je aktuelna i od velike je važnosti za razvoj svih sektora zdravstvenog sistema. Potencijal koji digitalizacija ima za poboljšavanje dostupnosti farmaceutske zdravstvene zaštite motivisao je organizatore ovog projekta da zainteresuju studente za ovu tematiku i da ih motivišu da aktivno počnu da razmišaljaju o njenoj široj primeni u zdravstvenom sistemu naše zemlje.

Takođe, tokom dvodnevnog događaja, studenti će moći da nauče kako da napišu CV i motivaciono pismo, kao i da se oprobaju u simulacijama intervjua za posao ispred predstavnika farmaceutskih kompanija i institucija.

Učešćem na radionicama, čiji su moderatori predstavnici farmaceutskih kompanija, studentima je omogućeno sticanje novih veština, informisanje o radu kompanija i stvaranje kontakta sa njenim zaposlenima.

Ceo projekat biće krunisan Karijernim forumom, panel diskusijom sa šestoro uspešnih farmaceuta, koji će, vodeći se ličnim putem uspeha, posavetovati prisutne studente, koji su spremni da aktivno rade na svom profesionalnom razvoju.

Biografije svih studenata koji budu učestvovali na projektu biće dostupne kompanijama i nakon završetka projekta, kao jedinstvena i dragocena baza podataka o mladim i perspektivnim studentima Farmaceutskog fakulteta.

Izvor: razvojkarijere.bg.ac.rs

21/03/2018 13:13

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments