Back to homepage

CV – radna biografija, intervju za posao

zaposlenje, intervju za posao, razgovor za posao

CV – Radna biografija

CV predstavlja kratak pregled Vaših veština, obrazovanja, dostignuća, radnog iskustva i drugih kvalifikacija. To su prve informacije koje poslodavac vidi o Vama, i zato je izuzetno važno da ostavite pozitivan prvi utisak dobro napisanom radnom biografijom.

CV ili Curriculum vitae je latinski izraz koji znači tok (mog) života. Odvojite vreme da napišete ozbiljan CV, jer je upravo to ono što Vas vodi ka zaposlenju. Prilikom odabira kandidata, Vaš CV govori za Vas, i obezbeđuje Vam intervju za posao ukoliko ste uspeli da skrenete pažnju na sebe. Posvetite pažnju detaljima i nemojte brzati; ponekad baš ti detalji budu odlučujući.

Primer CV-aIntervju – Razgovor za posao

Intervju igra ključnu ulogu u izboru pravog kandidata za posao. Značaj intervjua za kandidata je u tome što dobija priliku da direktno prezentuje svoje veštine i kvalifikacije za traženi posao. Ono što obično prethodi intervjuu je CV, a vaš posao je da činjenice koje ste u njemu napisali sada i opravdate.

Razgovor za posao, odnosno intervju, na neki način predstavlja svojevrstan test – poslodavac razgovara sa kandidatom za posao i pita sve što ga zanima – testira kandidata da vidi da li bi odgovarao za posao koji se nudi. U zavisnosti od posla, ponekad poslodavac može da vam postavi neki problem da rešite, da vidi kako biste se snašli.