Back to homepage

4 neobična načina da se spremite za intervju

4 neobična načina da se spremite za intervju

Postoji na stotine različitih članaka koji vam navodno odaju tajne uspešnog razgovora za posao. Postoji toliko informacija da je začuđujuće što svi ne dobijamo posao odmah pri prvom razgovoru.

Možda već znate dosta dobrih taktika, ali postoje neke manje poznate koje mogu da naprave razliku između dobrog i odličnog intervjua.

Vizalizujte svoj uspeh

Ovo možda zvuči malo čudno, ali ako možete da zamislite sebe kako dobijate posao, intervju vam može proći mnogo lakše.
Naravno, ovo nije zamena za temeljnu pripremu koju svako treba da obavi pre odlaska na razgovor. Vizualizacija uspeha služi kao odlično pomagalo koje vam uliva nadu, odlučnost i uverenje da ćete uspeti.

Nađite sebi neko tiho mesto gde možete da sedne, zažmurite i zamislite sebe kako pouzdano odgovarate na pitanja i kako zadivljujete poslodavce.

Zagrejte se

Ovde se pre svega misli na fizičko zagrevanje. Ustanite malo ranije i odradite nekoliko laganih vežbi da razdrmate uspavano telo. Ne zaboravite da ostavite dovoljno vremena za tuširanje. Ovo će vam naročito goditi ako vas hvata nervoza pre intervjua.

Nema potrebe da radite neke naporne vežbe. Idite na brzu šetnju i malo se istegnite. Rezultate ćete videti tokom intervjua.

Vodite računa o higijeni

Verovatno ste već svesni da je neophodno da se istuširate pre intervjua, ali higijena je više od toga. Obavezno operite zube ujutru ili posle ručka ako vam je intervju posle podne. Pametno je poneti i neke žvake ili bombone sa sobom da vam dah uvek bude svež. Ne zaboravite da treba da operete i ruke jer ćete se sigurno bar jednom rukovati. Pazite da ne preterate sa parfemom.

Kopirajte govor tela

Verovatno ste već čuli dosta o tome kako govor tela može da utiče na prvi utisak. Osnove govora tela nam kažu da ako kopiramo pokrete osobe sa kojom pričamo onda ostavljamo dobar utisak na tu osobu. Ovo se često dešava nesvesno, ali vi to možete i svesno da uradite sa vašim poslodavcem.

Ako se nagnu i vi se nagnite. Ako se zabace i vi se zabacite. Uvek se nasmešite ako se oni osmehnu. Možete kopirate i pokrete ruke ali vodite računa da se ne zanesete previše jer će vam promaći ključna pitanja.

Pogledajte još