Kako zabava na poslu utiče na produktivnost?

15/08/2018, 12:10

Kako zabava na poslu utiče na produktivnost?

Zabava na poslu? Dobro ste pročitali.

Naime, reč je o atmosferi i aktivnostima koje polako ulaze u radno okruženje, a koje su trenutno karakteristične za IT kompanije i pojedine agencije.

Zabava na poslu

Zabava na poslu može podrazumevati različite oblike, od sjajnih kolega, prijatne atmosfere, “opuštenog” petka do aktivnosti kao što su kuglanje, pikado, tenis ili bilijar.

Kako zabava na poslu može koristiti zaposlenima?

Zabava čini radno okruženje prijatnijim i opuštenijim, što će u velikoj meri uticati na smanjenje stresa i poboljšanje kreativnosti.

Kreativnost

Prema statistici, zabava na poslu daje pozitivne efekte, koji se odražavaju na kreativnost. Naime, zabavne aktivnosti uzrokuju veće nivoe kreativnosti, što je povezano i sa višim nivoima psihološkog blagostanja.

Bolovanje i odsustvo

Osobe koje se zabavljaju na poslu imaju manje šanse da se razbole. Istraživanja su pokazala da je čak 58 odsto ljudi, koji ne poznaju zabavu na poslu, uzelo 11 ili više dana bolovanja, tokom prošle godine.

Stres i nervoza

Stres je pokretač bolesti broj jedan.

Zaposleni koji imaju iskustva sa zabavom na poslu, manje su stresni. Oni kod kojih su zabavne aktivnosti prirodni deo radnog okruženja, beleže više nivoe psihološkog blagostanja i produktivnosti.

15/08/2018, 12:10

Komentar(a)

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*