Da li znate da postoje klubovi za traženje posla?

04/01/2018, 16:37

Da li znate da postoje klubovi za traženje posla?

Klubovi u kojima se održavaju obuke za savladavanje tehnika i veština neophodnih ta aktivno traženje posla, postoje u svim većim gradovima u Srbiji.

Uz jednonedeljne i više nedeljne obuke traženja posla, u klubovima se održavaju i radionice za podizanje samopouzdanja i nivoa kompetentnosti za traženje posla, motivisanje lica da aktivno traže posao i grupnu podršku od strane drugih učesnika kluba za traženje posla koji se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji.

Nacionalna služba za zapošljavanje je obuku Klubu za traženje posla pokrenula i osmislila kao aktivnu meru tržišta rada, u funkciji prevencije dugoročne nezaposlenosti, koja je po svim kvantitativnim pokazateljima jedna od dominantnih karakteristika nezaposlenosti u našoj zemlji.

Projekat je prvenstveno namenjen nezaposlenima koji su zapošljivi uz pružanje osnovnih usluga u oblasti aktivnog traženja posla, a kojima usled nedostatka radnog iskustva preti dugoročna nezaposlenost. Posebna pažnja se posvećuje i grupama kod kojih je rizik od dugoročne nezaposlenosti znatno izraženiji, kao što su tehnološki viškovi, prolongirano nezaposleni i pripadnici manjinskih, socijalno depriviranih grupa.

Adrese i kontakt telefone Klubova širom Srbije, naći ćete OVDE.

04/01/2018, 16:37

Komentar(a)

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*