6 načina da organizujete svoju kancelariju u domu

29/04/2023 12:23

6 načina da organizujete svoju kancelariju u domu

Ukoliko imate tu (ne)sreću da radite od kuće, namestite svoj dom tako da neometano možete da obavljate radne zadatke.

Organizacija kancelarije kod kuće je ogroman posao. Ume i te kako da bude pretežak, ali trud se isplati, jer je dobra organizacija jedna od stavki produktivnosti i uspešnog poslovanja. U nastavku saznajte kako da ogranizujete svoju kancelariju u domu.

Rad od kuće i organizacija

1.Izaberite 3 stvari i bacite ih

Počnite sa organizacijom tako što ćete napraviti više prostora u svojoj kancelariji u domu. Sigurno na stolu imate predmete koje ne koristite ili vam ne trebaju, poput papira, činijica i sličnog kancelarijskog materijala. Proverite i ladice, police i fioke. Isto tako, sredite i svoj kompjuter i obrišite sve foldere, fotografije i nepotrebne sačuvane stvari na desktopu.

2. Obezbedite mir i tišinu

Objasnite ukućanima da to što ste kod kuće, ne znači da ne radite ništa. Zamolite ih da budu tiši, ukoliko su kod kuće dok radite. Ukoliko je pak to nemoguće, nabavite slušalice za uši i slušajte umirujuću muziku koja će sprečiti da vam buka odvraća pažnju.

3. Organizacija dokumenata

Kada ste pregledali sve fioke, sto i policu, u fascikle raspodelite dokumente po smislenom redu kako biste ih lakše našli kasnije. Uvek pri ruci imajte hemijsku olovku i notes ili papir, ukoliko nešto morate brzo da zapišete.

4. Spiskovi

Svako jutro, pre nego što krenete da obavljate radne obaveze, napišite spisak svih poslova koje za taj dan treba da obavite. Kada završite jedan, precrtajte ga sa spiska. Ovako ćete biti produktivniji i izbećićete rizik da nešto prekočite ili zaboravite.

5. Pravite pauze

Bez obzira što radite od kuće, pravite češće pauze, skuvajte kafu ili čaj ili pak prošetajte. Pauze nas čine produktivnijim i utiču na bolju koncentraciju, pokazala su istraživanja.

6. Ometači pažnje

Uz ukućane, na smanjenu pažnju mogu da utiču i notifikacije sa društvenih mreža, mobilni i fiksni telefon, poštar i slični nenadani posetioci. Isključite fiksni telefon i WiFi dok radite, zaključajte dom pre početka rada kako vas niko ne bi ometao. Možete čak na vrata da zalepite da trenutno radite i da molite da vas ne ometa niko.

29/04/2023 12:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments