Kako da se pripremite za intervju?

29/08/2018 12:05

Kako da se pripremite za intervju?

Ukoliko često idete na razgovore za posao, a nikad ga ne dobijate, verovatno je vreme da nešto promenite.

Naime, stručnjak za ljudske resurse Geri Brnison savetuje da iskoristite tajno oružje, odnosno mobilni telefon.

Mobilni telefon ključ je uspešnog intervjua?

Brnison objašnjava da zahvaljujući tehnološkom napretku, imamo sjajnu mogućnost da preslušavamo i iznova gledamo sebe u video i audio snimcima.

Umesto nervoze koju “tipka za početak snimanja” unosi u većinu, iskoristite je na pravi način. Ljudi se često precene i pogrešno procene. Većina umanjuje svoje mane i slabosti, a uvećava vrline i veštine, na razgovoru za osao. Baš zbog toga, ne mogu ispravno da procene kako su prošli na razgovoru za posao, ali ni šta treba da promene kada odu na sledeći.

Nervoza koja se javlja prilikom video snimanja predstavlja odličnu pripremu za nervozu koju osećamo na razgovoru za posao. Nakon što pogledate snimak, imaćete priliku da čujete svaki zastoj u govoru, svako “hmm” ili “aaa” ili “ovaj..mislim”, koje nesvesno izgovaramo. U tome je i caka. Na ovaj način ćete uvežbati ono što ćete reći i bićete savršeno spremni za naredni razgovor za posao.

Stručnjak savetuje da, pregledajući snimak, obratite pažnju na hipotetička pitanja iz budućeg razgovora za posao, kako biste uočili svoju neverbalnu komunikaciju koja je od velikog značaja za takmičenje za poslovnu poziciju.

Način na koji sedite, gestikulacija i izrazi lica su nešto što svaki poslodavac primećuje i što im takođe, služi prilikom odluke i odabira pravog kandidata za posao.

29/08/2018 12:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments