Promenite mišljenje – i duplirajte svoj uspeh!

13/04/2017 16:13

Promenite mišljenje – i duplirajte svoj uspeh!

Način na koji razmišljate je način na koji živite. Uspeh, kao i mnoge druge stvari, povezan je sa tim kako razmišljate o njemu i na koji način dolazite do njega.

Često je motivacija sve što vam je potrebno kako biste dostigli uspeh, ali problem je ponekad pronaći motivacijuMeđutim, ukoliko promenite mišljenje o tome šta vas motiviše i inspiriše, imate veće šanse da dostignete veći uspeh – odnosno da ga duplirate!

Kako motivacija utiče na uspeh

Od malena nas uče da je uspeh sam po sebi nagrada, ali to često nije dovoljna motivacija. Međutim, naučili smo i da nam motivacija bude nagrada za obavljen posao. Stručnjaci su istraživali način na koji na motivaciju utiče nagrada, kao i na koji način na uspeh utiče gubitak – ukoliko nešto ne uradimo.

Strah kao motivacija

Kada gradite karijeru ili stremite kao nekom velikom uspehu – uvek postoji strah od nekog gubitka. To može biti vaša reputacija, sadašnji posao ili bolja poslovna ponuda – šta god da je trebalo da vam bude nagrada.

Međutim, koliko god da deluje da je strah nešto što bi trebalo izbaciti i glave ukoliko želite da uspete – upravo je strah od gubitka, prema istraživanju naučnika, nešto što će vas sigurno motivisati! To što se bojite da nećete dobiti nagradu koju očekujete nakon završenog posla ili neke obaveze – veći je motivator nego sama činjenica da ćete dobiti nagradu (da o nagradi uopšte i ne pričamo!).

Zato – razmislite bolje o tome šta gubite ukoliko ne postignete cilj koji ste zacrtali. Kada shvatite koliko bi vam bilo teško ukoliko biste to izgubili (odnosno ukoliko ono što želite ne biste dobili) – onda znajte da ste na dobrom putu da osigurate svoj uspeh!

13/04/2017 16:13

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments