Na koji način učiniti zanimljivim onlajn sastanke?

06/04/2020 11:57

Na koji način učiniti zanimljivim onlajn sastanke?

U vreme pandemije virusa COVID-19 velika većina radnika radi od kuće, koliko god to mogućnosti dozvoljavaju. Jedna od aktivnosti koja prati taj rad od kuće je onlajn sastanak.

Takva forma sastanka održaće se, neretko, prvi put, a postavlja se pitanje kako bi trebalo da teče, kako se ponašati i kako pričati da bi se održala koncentracija i kako podstaći aktivno učešće svih koji su na sastanku.

Kao i za svaki sastanak, trebalo bi prvo da se pripremite

Napravite kostur najvažnijih tema po redosledu kojima ćete se baviti i koje ćete čekirati kada završite, prekontrolišite izveštaje svih saradnika koje će vam predočiti u toku trajanja i oslonite se na podsetnik kako biste znali plan za bližu budućnost. 

Na žalost, rano je za dalje poslovne planove i predikcije.

Važno je prvih 60 sekundi, koliko je potrebno, a i dovoljno, da učesnike zainteresujete za primarnu temu sastanka. Budite pozitivni i usmereni na rešenje.

Zaista je važno da sagovornike uključite u diskusiju, da formirate i održavate dijalog. Lakše je uz pitanja i zadatke, a nemojte se libiti ni da od njih tražite mišljenje o nečemu. Na taj način im dajete na važnosti i neretko možete čuti dobre predloge.

Na kraju, dan-dva pre sastanka, pošaljite saradnicima plan rada kako bi spremili sve šta se od njih očekuje i kako bi izneli adekvatno mišljenje i procene. 

Naravno, ukoliko je onlajn sastanak vanredan, teme se razrađuju na licu mesta. 

06/04/2020 11:57

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments