Šta radni sto govori o vama?

26/07/2021 14:11

Šta radni sto govori o vama?

Uz radnu biografiju i odnos sa kolegama, jedan od načina da vas šef i kolektiv upoznaju jeste i izgled vašeg radnog stola. Način na koji ste organizovali svoj radni prostor govori o vama i više nego što mislite. U ljudskoj prirodi je potreba da bude prihvaćen i samo tada radnik može biti srećniji i produktivniji na poslu.

Organizovan sto

Osobe, čiji su radni stolovi uredni, su pouzdani, dobro planiraju posao završavajući ga na vreme. Jedan od znakova savesnog radnika je i kalendar na stolu. S druge strane, preuredan sto bez puno ukrasa i detalja, pokazuje da je onaj koji radi za tim stolom, uglavnom bez kreativnosti.

Neuredan sto

Sto u haosu može da ima dva značenja. Jedno je da za njim sedi kreativna osoba sa puno mašte, a koja je neshvaćena i često pogrešno procenjena. Takve osobe su uglavnom ekstroverti, ali ljubazni i vrlo prijateljski nastrojeni prema okolini. Oni neuredni stolovi, koji odišu nemarnošću ukazuju da tu sedi nepouzdana osoba koja je i bezobziran radnik.

Neobični predmeti

Razni predmeti na stolu ukazuju da je osoba otvorena za nove ideje i iskustva. Ovome u prilog ide i podatak da savremene, inovativne kompanije podstiču kreativnost zaposlenih, te ih časte određenom sumom novca koji bi trebalo da potroše na dekorisanje radnog mesta.

Motivacione poruke 

Previše motivacionih poruka na radnom mestu pokazuje da se radi o osobi koja je neurotičar. Iako takve poruke služe da pošalju dobru energiju i umire nervozu može da pošalju i drugačiju sliku o vama. Neurotične osobe mogu biti uspešni radnici, ali ipak ne treba preterivati sa podređem sebe na radnom mestu.

saznajte još koje Stvari ne smete da uradite kada napuštate posao

Sto sa puno lekova

Ne postoji kancelarija koja nema baš jedan ovakav sto. Psiholozi tvrde da se iza tako “dekorisanog” radnog mesta kriju osobe koje su manje koncentrisane i neorganizovane. naravno, i često bolesne.

Previše tehničkih uređaja

Monitori, tastatuta, miševi, slušalice, zvučnici… sve to ukazuje na izuzetno kreativnu osobu i vrlo prijateljski raspoloženog kolegu.

Lične sitnice

Sveće, porodične fotografije, vesele boje i cveće na stolu ukazuju da je osobe vesela, ima sjajne ideje, otvorena je i vrlo verovatno, najomiljenija u kancelariji. Tako uređen sto pokazuje da se radnik oseća prijatno na svom poslu.

Prostor koji poziva na druženje

Velike stolice, bombone na stolu i uvek otvorena vrata kancelarije ukazuju na prostor u koji je svako dobrodošao. Osobe koje se ovako ophode prema radnom mestu su pristupačne i uvek spremne za saradnju.

26/07/2021 14:11