Budite bolji od konkurencije!

07/02/2017 12:23

Budite bolji od konkurencije!

Poslovni svet je jedna velika arena u kojoj je takmičenje stalno akruelno. Uvek je potrebno boriti se za svoju poziciju, za bolji tretman i priliku da se iskažete.

Ipak – takvi uslovi ne bi trebalo da vas zaplaše – već naprotiv – da vas motivišu da budete bolji od drugih. A kako to da postignete?

Učite brže

Bez obzira na to kojim se poslom bavite – sigurno je da uvek postoji nešto novo što biste mogli da naučite, savladate, saznate ili da unapredite neku od svojih postojećih veština – sve u cilju da budete bolji (od kolega ili konkurencije).

Naravno – ako vi ne budete imali ovakav stav i ne budete se trudili da to i postignete – neko drugi hoće sigurno, u to nemojte sumnjati.

Dajte svoj doprinos

Ovo pogotovo važi za one koji su deo nekog tima ili veće firme u kojoj svako ima svoju ulogu u radu. Iako imate svoje obaveze koje morate ispuniti, to ne znači da ne bi trebalo da razmišljate i o drugim stvarima.

Ako želite da se istaknete u konkurenciji ili među kolegama – bilo bi dobro da osim dobro urađenog svog posla date doprinos i kroz neku ideju koja može olakšati drugima posao ili unaprediti rad kojim se svi kao tim bavite.

Trud se isplati

Verujte da se rad i trud zaista isplate i nemojte odbijati da za početak radite i za manje novca nego što mislite da bi trebalo da budete plaćeni – pod uslovom da na tom radnom mestu postoji mogućnost napretka, kako u pčoslovnom tako i u finansijskom smislu.

Ovo bi trebalo sami da procenite ili da pitate poslodavca – a nakon toga da se trudite da date svoj maksimum, da napredujete po stručnosti, radu – i verujte da ćete za to biti i nagrađeni.

07/02/2017 12:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments