Digitalna konferencija “Digital day”

14/05/2021 16:42

Digitalna konferencija “Digital day”

Jubilarna, 10. po redu digitalna konferencija “Digital day” biće održana 3. juna, a na kojoj će učesnici razgovarati  o promenama u digitalnoj industriji u poslednjih deset godina. Slogan ovogodišnjeg hepeninga je “10 godina kidamo digital”, a ideja je  da se dođe do odgovora na pitanja kako je izgledala protekla decenija u toj industriji, koliko je napredovala,  kako i koliko uticala druge poslove…

Kako je najavljeno na konferenciji će se govoriti i o tome “kako smo evoluirali od jurnjave za fanovima, pratiocima i lajkovima, preko fleš aplikacija i foto konkursa do toga da nas nekoliko korenitih promena algoritma dovede do uspostavljanja novih vrednosti: native sadržaja, influencer marketinga, upotrebe programatika i piksela u svakoj digitalnoj kampanji”.

A, IAB MIXX Awards dodela održaće se nakon konferencijskog programa. Tom prilikom će najboljim digitalnim agencijama biti svečano dodeljene nagrade za kampanje i projekte koji su realizovani u toku prošle godine. Ogranizatori navode i da će svi koji su zainteresovani moći da prate video prenos uživo na njihovoj veb strani, a više informacija možete pronaći OVDE.

U svom videu, jutjuber Mrwhosetheboss , objasnio je sve detalje u vezi sa Instagram storiju, koji se koristi za “rušenje” ili preuzimanje IPhone-a. Zajedno sa istraživačima bezbednosti je dekodirao sve. Kako je objasnio , najozlaglašenija greška je prošle godine otkrivena, Android pozadina, a koja je osakatila OS. Krajnji cilj bilo je resetovanje na fabrička podešavanja i to preko menija za “recovery”. I Apple-ov iPhone koji, navodno, sadrži najsigurniji i najjači iOS sistem, nije imun na greške tog tipa.

Fatalna greška otkrivena je na jednom Instagram storiju. Preciznije, nakon pregleda te priče, u “highlight-u”, iPhone se odmah pokvario. Priča se sastoji od reda arapskog teksta, što znači: Pogledajte priču kasnije i prateće muzike koja čini stvari uverljivim, piše PhoneGlide. Jedan od ljudi je drugome, Instagram priču prosledio putem DM-a, otvorili su je kako bi videli da se iPhone (2020 SE) “zamrzava” minut-dva.

Stručnjaci savetuju da ukoliko je neka priča razlog da iPhone prestane da radi ili se zaključa, telefon treba prinudno ponovno pokrenuti, ali treba znati, da se to odnosi samo na iPhone koji ima iOS 14 i novije verzije.

14/05/2021 16:42