Potpisani ugovori o uređenju 860 kilometara atarskih puteva

31/08/2017 10:13

Potpisani ugovori o uređenju 860 kilometara atarskih puteva

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za poljoprivredno zemljište, zaključilo je ugovore o korišćenju sredstava za uređenje nekategorisanih puteva i otresišta sa predstavnicima 67 jedinica lokalnih samouprava sa teritorije centralne Srbije.

Za uređenje nekategorisanih puteva i otresišta, budžetom Republike Srbije i u skladu sa Uredbom o utvrđivanju programa izvođenja radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za 2017. godinu, predviđena su sredstva u iznosu od 851 milion dinara, od čega Ministarstvo učestvuje sa više od 249 miliona dinara.

Ove godine planira se obnova oko 860 kilometara seoskih puteva. Uz komasaciju, uređenje poljskih puteva i otresišta je jedna od najznačajnijih mera kojom se na komplesan način upravlja zemljištem i kojom se poboljšavaju uslovi života i rada poljoprivrednika, ali i svih drugih ljudi koji žive u ruralnom području“, rekao je državni sekretar Velimir Stanojević prilikom potpisivanja ugovora.

Tokom prethodne tri godine Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zajedno sa lokalnim samoupravama uložilo je 2,2 milijarde dinara za uređenje 2.500 kilometara atarskih puteva.

Seoski putevi u dobrom stanju obezbeđuju lakši i bliži pristup poljoprivrednim površinama, smanjuju potrošnju goriva, čuvaju kvalitet poljoprivrednih proizvoda prilikom njihovog transporta, produžuju vek poljoprivrednoj mehanizaciji i obezbeđuju sigurniji saobraćaj.

31/08/2017 10:13

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments