Back to homepage

OK engleski – Kursevi

Pripremili smo za vas više od 10 kurseva engleskog jezika različitih nivoa, koje možete izabrati u zavisnosti od svog nivoa znanja. Najbolje je da, pre nego što se odlučite za bilo koji od njih, uradite test procene znanja na našem sajtu, nakon čega će vam biti dodeljen besplatan kurs koji vam najviše odgovara.

Na osnovu rezultata testa i vaših ambicija za učenje engleskog jezika, biće vam dodeljen jedan od naših kurseva, koji ćete moći da pohađate potpuno besplatno.

ok engleski slika 2

Starter – za početnike u engleskom jeziku

Starter je kurs namenjen apsolutnim početnicima u učenju engleskog jezika. Ukoliko su rezultati testa procene znanja pokazali da je vašem znanju potrebna kompletna podrška, od samog početka pa do čvrstih osnova engleskog jezika, najbolje da počnete od samog početka, od kursa Starter.

Ovaj kurs će vam pomoći da započnete sa učenjem na najlakši i najbolji način, da postavite čvrste temelje iz engleskog i nadogradite ih u što kraćem roku.

Na Starter kursu krećemo polako, od osnovnih i najjednostavnijih elemenata gramatike engleskog jezika. Ide se ravnomernim tempom, uporedo se upoznajete sa vokabularom, osnovnim vremenima, razumevanjem pročitanog, a pred kraj kursa će biti obrađivani i tekstovi koji će vas upoznati sa vokabularom potrebnim za vođenje jednostavne komunikacije na engleskom jeziku.

Saznajte više ⇒

Elementary kurs – za postavljanje osnova engleskog jezika

Kao što naziv kursa govori, Elementary kurs vas uči osnovama engleskog jezika, njegove gramatike, rečnika, izgovora i komunikacije.

Na ovom kursu upoznaćete se sa osnovama gramatike engleskog jezika i steći sposobnost da učestvujete u jednostavnoj komunikaciji na engleskom jeziku, koja se zasniva na razmeni informacija.

Kada je reč o gramatici na ovom nivou, programom su obuhvaćena osnovna vremena koja se najčešće koriste u engleskom jeziku, pa će vaše rečenice već moći da dobiju pravi oblik i vreme.

Konverzacija će, takođe, biti unapređena u odnosu na početni nivo, savladaćete vokabular potreban za vođenje svakodnevne komunikacije na elementarnom nivou i spremiti se za nastavak učenja, jer – zašto bi se ono ovde zaustavilo?

Saznajte više ⇒

PreIntermediate – da vaš engleski što pre postane odličan

Kurs PreIntermediate predstavlja jedan od prvih i najznačajnijih stepenika koji će vam pomoći da nadgradite svoje znanje engleskog jezika i odvesti vas ka višim nivoima znanja.

PreIntermediate je niži srednji kurs engleskog jezika, koji vam omogućava da razumete i koristite širi spektar jezičkih funkcija, počevši od razumevanja, preko pisanja, do komunikacije.

Ovaj nivo znanja osposobljava vas da samostalno koristite jezik u deskriptivne i narativne svrhe, kao i da ga uspešno upotrebljavate u usmenoj i pisanoj formi na nivou upotrebe engleskog kao stranog jezika.

Gramatika engleskog jezika je ključna na ovom nivou. Takođe, dodatno se radi i na verbalnoj konverzaciji. Zato ćemo se potruditi da vam pomognemo da, kroz lake i jednostavne lekcije, igrice, pitalice i zagonetke, što bolje razvijete vokabular i izgovor engleskog jezika. Po završetku ovog kursa, moći ćete bez problema da se sporazumevate sa ljudima iz engleskog govornog područja.

Kroz 21 zanimljiv modul, od kojih se svaki bazira na različitoj oblasti engleskog jezika, naučićete mnogo.

Saznajte više ⇒

Intermediate kurs – čitajte i sporazumevajte se na engleskom

Srednji kurs engleskog jezika omogućava vam da veoma dobro ovladate širokim spektrom funkcija engleskog jezika, jednako u pisanoj i usmenoj formi, kao i da razumete i učestvujete u konverzaciji sa govornikom kome je engleski jezik maternji.

Intermediate, kao kurs srednjeg nivoa engleskog jezika, nadograđuje vaše osnove gramatike, pisanja, pravopisa i konverzacije, koje ste stekli tokom kurseva Starter i Elementary.

Između ostalog, kurs proširuje vaš opseg znanja kada je reč o vremenima, njihovom slaganju i nepravilnim glagolima, kao i vaš rečnik.

Ovaj nivo znanja omogućava vam da čitate tekstove i časopise na engleskom jeziku, iskažete svoje mišljenje na engleskom, sporazumevate se u inostranstvu…

Saznajte više ⇒

Upper Intermediate nivo – za one koji žele da usavrše engleski

Upper Intermediate je viši srednji kurs engleskog jezika koji ti omogućava da uspešno komuniciraš, što uključuje i razumevanje i usmeno izražavanje na engleskom jeziku.

Takođe, moći ćeš da vodiš i smislenu i samoinicijativnu konverzaciju na engleskom sa govornikom kome je engleski maternji jezik, kao i sa sagovornicima sa drugih govornih područja.

Tvoj pisani engleski jezik tokom ovog kursa dobija formu gotovo nalik onoj kod izvornih govornika engleskog jezika – ona postaje pravilna, čista i na visokom nivou.

Cilj kursa je da te potpuno osposobi za vođenje razgovora u vezi sa velikim brojem različitih tema, kao i za izdvajanje najvažnijih činjenica iz tekstova i razumevanje detaljnih uputstava.

Takođe, moći ćeš samostalno da pišeš tekstove i pisma vezane za netipične teme i bez problema hvataš beleške u situacijama kada neko govori na engleskom jeziku.

Saznajte više ⇒

Business English kurs – za napredovanje u poslu

Kojim god poslom da se bavite, pre ili kasnije, naći ćete se u situaciji u kojoj je neophodno da komunicirate, usmeno ili pisano, sa saradnicima i partnerima sa inostranog govornog područja. Engleski je najčešće „zajednički” jezik kojim se najlakše možete sporazumeti.

Zavisno od oblasti u kojoj poslujete, neophodno je da svoj rečnik upotpunite i proširite stručnim terminima i izrazima, specifičnim za profesiju kojom se bavite.

To je osnovni način da postignete ono što želite u poslu, odnosno da i vi i vaši saradnici možete da precizirate svoje stanovište i uslove, kao i da svim stranama dogovor bude potpuno jasan.

Upravo zbog toga smo za vas pripremili napredni kurs poslovnog engleskog jezika, koji će vas potpuno obučiti da se bez greške sporazumete sa poslovnim saradnicima na engleskom jeziku. Istovremeno, isključićete svaku mogućnost nesporazuma ili nepovoljnog poslovnog dogovora usled eventualnog nedovoljnog poznavanja jezika i termina.

Ukratko, zahvaljujući ovom kursu, bez problema ćete naći „zajednički jezik”, bez obzira na to u kojoj branši poslujete.

Saznajte više ⇒

First Certificate in English (FCE)

FCE predstavlja viši srednji nivo znanja engleskog jezika i podrazumeva da je osoba koja je dostigla ovaj nivo savladala sve jezičke veštine, uključujući čitanje, pisanje, razumevanje, konverzaciju i upotrebu engleskog jezika u svakodnevnom govoru. Upravo ga zbog toga mogu polagati isključivo osobe koje su završile Upper Intermediate nivo engleskog jezika.

FCE sertifikat priznaje na hiljade kompanija, akademskih institucija, univerziteta i koledža, strukovnih, ministarskih i vladinih tela širom sveta. Ova diploma otvara vrata visokog obrazovanja i značajno povećava šanse za zaposlenje.

FCE je priznat na većini najuglednijih univerziteta, visokih škola i u drugim edukativnim institucijama, te predstavlja „odskočnu dasku” za dalje obrazovanje i unapređenje znanja engleskog jezika. Osim toga, ovaj sertifikat je široko priznat i u privredi i industriji, a daje i značajnu prednost ukoliko nameravate da aplicirate za poslove koji uključuju rad sa javnošću, kancelarijski posao u bankama, u avio industriji, keteringu…

Osnovni cilj pripremnog kursa za polaganje FCE ispita je da vam pomogne da što lakše i brže dođete do ove izuzetno značajne diplome. Ovaj kurs se sastoji iz 11 modula i testova, a sadrži i niz vežbi u elektronskoj formi, koje će vam omogućiti da bez muke savladate potreban nivo engleskog jezika.

Na ovom sajtu na raspolaganju su vam online tutoring, privatni časovi sa nastavnicima, whiteboard sesije, chat konsultacije i konverzacija na engleskom uživo, kako biste se što bolje pripremili za polaganje FCE ispita. Vaše je da pronađete model pripreme koji vam najviše odgovara.

Saznajte više ⇒

Business English Certificate (BEC)

Cambridge English: Business Certificates, poznati kao BEC ispiti, kreirani su da vam pruže praktične veštine koje će vam pomoći da budete uspešni u radnom okruženju na engleskom govornom području.

BEC ispiti namenjeni su testiranju nivoa znanja engleskog jezika koji se koristi u oblastima kao što su biznis, usluge i administracija.

Međutim, da biste polagali neki od BEC ispita i stekli ove prestižne sertifikate ne morate da posedujete nikakva specifična znanja iz biznisa, jer će na ispitu pretežno biti testirana vaša sposobnost da uspešno komunicirate na engleskom jeziku u poslovnom okruženju.

Ovi ispiti, a naročito priprema za polaganje, posebno su pogodni za osobe koje već rade posao za koji im je potrebno da komuniciraju sa inostranim partnerima, ali i za one koji se pripremaju za karijeru u biznisu i žele da poboljšaju svoje šanse na tržištu rada.

Sve veći broj internacionalnih kompanija koriste BEC ispite u okviru programa za unapređenje sposobnosti i razvoj njihovih zaposlenih.

Saznajte više ⇒

Business English Certificate Vantage – BEC Vantage

S obzirom na to da je engleski jezik danas postao osnovno sredstvo komunikacije u poslovnom svetu, potreba za posedovanjem sertifikata koji će potvrditi nivo vladanja engleskim jezikom sve je veća. U tu svrhu, University of Cambridge ESOL Examinations uveo je i stručne ispite za proveru znanja engleskog jezika.

Jedan od najznačajnijih ispita u tom pogledu je Business English Certificate Vantage (BEC Vantage).

Kao što sam naziv govori, ovaj sertifikat vam daje značajnu prednost kod potencijalnih poslodavaca i poslovnih partnera, time što potvrđuje da je vaše znanje poslovnog engleskog jezika i mogućnosti komunikacije u svetu biznisa na zavidnom nivou.

BEC Vantage je jedan od najcenjenijih Cambridge sertifikata u poslovnom svetu. Neophodan je svim poslovnim ljudima koji rade na takvim pozicijama gde je neophodno da pokažu zavidno znanje engleskog jezika.

Po nivou poznavanja engleskog jezika, odgovara FCE ispitu, ali je kod BEC Vantage ispita akcenat stavljen na komunikaciju i razumevanje, kao i na pisanu poslovnu korespodenciju, u koju spadaju faksovi, fakture, izveštaji i slični dokumenti.

Saznajte više ⇒

Business English Certificate Higher (BEC Higher)

Business English Certificate Higher, kraće nazvan BEC Higher sertifikat, predstavlja treći, najkompleksniji i najznačajniji u nizu BEC ispita. Ovaj sertifikat ukazuje na najviši nivo poznavanja poslovnog engleskog jezika onoga koji ga poseduje.

Menadžeri ljudskih resursa mnogobrojnih internacionalnih kompanija posvedočili su da BEC Higher sertifikati predstavljaju značajnu referencu kandidata prilikom konkurisanja za poziciju njihovoj firmi. Oni otkrivaju da će ovaj podatak daleko unaprediti vašu radnu biografiju i dati vam prednost u odnosu na ostale kandidate.

BEC Higher je, pre svega, namenjen osobama koje su već stekle određeni nivo poslovnih i kancelarijskih veština. Od kandidata na ovom nivou se očekuje da mogu da iznesu kompleksne zadatke, kao i da pokažu zavidno snanje i bogat rečnik. Ovaj ispit je po svom naprednom karakteru veoma sličan ispitu za sticanje Certificate in Advanced English (CAE – Cambridge general English).

Saznajte više ⇒