Kako preživeti lošu radnu atmosferu?

12/11/2019 11:30

Kako preživeti lošu radnu atmosferu?

Ukoliko veoma volite svoj posao, ali vam smetaju kolege i cela atmosfera na poslu je očajna, poslušajte savete u nastavku.

Zaista je retko raditi posao koji volimo, da budemo zadovoljni i uspešni u tome ali i da nam odgovaraju kolege i cela radna atmosfera.

Negativna atmosfera na poslu: Kako je prevazići?

  1. Ne nosite posao kući. Sve probleme ostavite u kancelariji.
  2. Pronađite izduvni ventil, bilo u vidu odlaska na pauzu, na kafu ili gledanja smešnih videa na Jutjubu.
  3. Potrudite se da nađete makar jednu pozitivnu stavku i toga se držite. Da li volite svoj posao? Imate dobru platu? Otkrijte koje su prednosti posla koji obavljate.
  4. Ako nemate nameru da ostanete na tom poslu, osmislite strategiju odlaska. Naravno, nemojte otkaz davati sve dok ne smislite plan B!
  5. Postavite granice sa kolegama i naučite da kažete ne. Objasnite kolegama da ste došli da radite, a ne da se sprijateljujete. Nemojte iznositi činjenice o privatnom životu ako vam nije prijatno.
  6. Sami za sebe stvorite pozitivnu atmosferu. Ulepšajte radni sto biljkom, footgrafijom voljenih osoba ili motivacionim posterom.
  7. Šta god da se desi, ostanite svoji i nemojte se menjati.
  8. Nemojte učestvovati u tračarenju i dramam na poslu.
  9. Komunicirajte i svaki problem na licu mesta rešite. Nemojte ćutati i nervirati se bez razloga.
  10. Uklonite svaki vid stresa. Ako vas nervira neki kolega/ koleginica, ignorišite ih. Budite ljubazni i ponašajte se “strogo poslovno”. Ništa više ni manje od toga!
12/11/2019 11:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments