Boje odeće idealne za razgovor za posao

05/09/2019 13:53

Boje odeće idealne za razgovor za posao

Određene boje utiču na određeni odgovor čoveka kao ljudskog bića. Boje u nama bude različita osećanja i donose određeni utisak.

Zato je, pored načina ponašanja, veoma važno šta obući i u kojoj boji kada odlazimo na razgovor za posao. Prvo je važno obući se elegantnije i da birate svedene komade odeće. Zatim, na red dolazi i boja.

Boja odeće idealna za razgovor za posao

Crna

Crna je veoma popularna boja za poslovnu odeću. Ona govori da je osoba moćna, autoritativna i snažna. Ovo je dobra boja kada odlazite na razgovor za bitnu poziciju, unapređenje ili za rad u advokatskoj firmi. Ponekad, ova boja može da deluje prestrogo ako ulazite u malo opušteniju radnu atmosferu.

Bela

Čita i jasna, bela boja je idealna za bluze, košulje i majice. Ova boja pokazuje da je osoba jednostavna i iskrena, ali je popalo napadna, jer je veoma blještava. Zato je dovoljno da imate samo neki detalj u ovoj boji.

Siva

Siva je veoma neutralna i sofisticirana boja.

Smeđa

Ova boja umiruje i veoma je neutralna, te je idealna za razgovor za posao.

Crvena

Iako je jaka i moćna, ova boja je veoma energična. Stoga se savetuje u slučajevima da idete za razgovor za neki opušteniji posao, koji ne zahteva formalnost.

Plava

Prema mnogim stručnjacima, plava je idealna boja za razgovor za posao. Ona umiruje, uliva poverenje i pokazuje da ste samouvereni. Takođe, ovo je mnogima omiljena boja i može da ostavi sjajan prvi utisak. Naravno birajte svedenije i hladnije tonove, kao što su mornarsko plava ili indigo plava.

 

05/09/2019 13:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments