Kako do samomotivacije u sopstvenom biznisu

19/11/2015 10:47

Kako do samomotivacije u sopstvenom biznisu

Jedan od najvećih problema u vođenju biznisa je kako ostati motivisan. Motivacije postoji dovoljno da se taj biznis pokrene, ali ona polako nestaje jer niko ne stoji iznad i ne govori vam šta, kako i zašto radite. To morate otkiriti sami. Preduzetnici se moraju motivisati svaki dan kako bi ustali iz kreveta i stvorili perfektan biznis.

Svakodnevna samomotivacija zahteva dosta emocija i bilo bi odlično kada bismo osmislili plan kako da uvek imamo određenu dozu tih istih emocija. Zamislite koliko bi bilo super da možete da popijete neki napitak i da budete non stop motivisani bez opadanja. Šećer će vam možda pomoći trenutno, ali veoma brzo krene da opada. Prava motivacija dolazi iznutra, a mi ćemo vam pokazati par načina kako to da uradite.

Razjasnite neke stvari

Najvažnija stvar koju možete da učinite za sebe i za vaš biznis je da imate jasnu strategiju, svrhu i viziju. Morate znati i biti sigurni zašto radite to što radite. Kada budete znali kako ćete provoditi vaše vreme i zašto ćete raditi svaku stvar koju planirate, imaćete dve odluke da napravite. Ili ćete prestati da se bavite sa tim, jer nemate dobar razlog da nastavite tu stvar, ili ćete dobiti potrebnu motivaciju da odradite to što će vas dovesti tačno na to mesto koje ste zamislili.

Potražite motivaciju od drugih

Motivacija je kao tuš, potrebna je svaki dan, inače efekat nestaje. Jedan od odličnih načina da se motivišete je da odslušate motivacionog govornika, da pročitate neke motivacione knjige, ili da pročitate neke motivirajuće citate. Naravno i ovo će nestati, ali ga to ne čini nestvarnim. Na ovaj način, pružate sebi dovoljnu količinu motivacije, i dovoljno pojačanje da završite ono što ste počeli.

Izvor motivacije mogu biti i video sadržaji, kao što je ovaj:

 

Napustite vašu zonu komfora

Lepo je kad ste u svojoj opuštenoj zoni, jer ste vi ti koji imate potpunu kontolu i osećate se bezbedno, ali posle nekog vremena ovo postaje dosadno i demotivirajuće. Izađite iz vaše komforne zone i pređite u neku drugu.

Izađite i prošetajte tamo gde niste nikad, idite novom rutom, onom koja traje duže, pronađite nešto što ste oduvek hteli da uradite i uradite to, sedite na biciklo i vozite se sat vremena i vidite gde ćete završiti. Probajte da uradite nešto o čemu ne znate baš ništa, ili nešto što nikada niste uspeli, u koliko ispadne dobro, garantujemo da ćete dobiti toliku količinu motivacije da će se rasprostranjiti po svim aspektima vašeg života.

Motivišite druge

Najbolji način da dobijete ono što želite je da podelite to sa drugima. Nazovite vašu majku i motivišite je da uradi ono što znate da je oduvek želela, posetite vašeg prijatelja i recite mu da je super i naterajte ga da uradi nešto što odlaže dugo vremena.

Kada motivišemo druge ljude, mi podsvesno motivišemo i sebe, a motivisanje drugih ljudi može biti čak i zabavno, tako da probajte sa vašim prijateljem ili kolegom, ili možda i sa nekim koga prvi put vidite, verujte nam, osećaj će biti neverovatan!

19/11/2015 10:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments