Kako da napravite sjajan prvi utisak na intervjuu za posao?

01/11/2017 14:28

Kako da napravite sjajan prvi utisak na intervjuu za posao?

Dok se pripremate na razgovor za posao, verovatno razmišljate samo o pitanjima poslodavca, a malo o tome da je i te kako važno i kakav prvi utisak ostavljate.

Uz biografiju i iskustvo, na intervjuu za posao bitne su i sitne stvari poput rukovanja, načina odevanja, ponašanja i načina kako odgovarate na pitanja. U nastavku, otkrivamo trikove kako da ostavite sjajan prvi utisak.

Budite tačni

Naravno, podrazumeva se da ćete doći na vreme. Ovde čak važi i pravilo da poranite, kako biste pokazali da ste odgovorni i da dobro raspolažete svojim i tuđim vremenom.

Način odevanja

Stil odevanja neće biti presudan prilikom dobijanja posla, ali je veoma važno kako ste se obukli. Kada se pojavite u elegantnoj poslovnoj odeći, odajete utisak profesionalca.

Budite ljubazni i sa sekretaricom

Osoba koja će vas sprovesti do šefa, bilo da je sekretarica, asistent ili obezbeđenje, može uticati na odluku poslodavca u negativnom smislu, ako se pokažete kao nekulturni i nevaspitani.

Ugasite zvono

Naravno, ovo se podrazumeva, pa ipak, desi se da, usled razgovora za posao, telefon počne da nam zvoni ili bruji, ukoliko je na vibraciji. Pre ulaska u kancelariju na razgovor, dva puta proverite da li ste isključili zvono.

Pokažite inicijativu

Kada uđete u prostoriju u kojoj se održava intervju, nasmejte se i prvi se predstavite uz obavezno rukovanje. Stisak ne treba da bude slabašan, ali ni previše jak i neka ne traje neprijatno dugo.

Povežite se

Pažljivo slušajte sve što poslodavac i ostatak ljudi u prostoriji govori i pokušajte nekako da nađete vezu i slična interesovanja. To će ostaviti veoma dobar utisak na sve prisutne.

01/11/2017 14:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments