Pronađite svoju unutrašnju snagu!

12/01/2017 12:44

Pronađite svoju unutrašnju snagu!

Pravljenje planova, očekivanja i želja za uspehom su ono što nas pokreće, ali kada dođe do neuspeha, upravo su ovo razlozi za još veći osećaj bezizlaznosti i beznađa.

U situacijama koje nam se čine nerešivim često su situacije u kojima se testira naša snaga i želja za pobeđivanjem svih prepraka i nastavku ka uspehu.

Ali kako da znate i budete sigurni da ćete u tim situacijama zaista imati dovoljno snage i volje da nastavite? Odgovori na ova pitanja će vam pomoći da pronađete svoju unutrašnju snagu:

Kako ste pregurali najteži period u svom životu?

Prisetite se nekog perioda u životu koji smatrate najtežim do sada. Nakon toga, prisetite se kako ste ga prevazišli. Bez obzira na to da li je taj period bio težak u finansijskom smislu, da li je on bio težak zbog posla ili zbog nekih porodičnih problema – vi ste svesno ili nesvesno uspeli da pronađete način da ga prevaziđete i to je sada iza vas.

Upravo je ovo dokaz da vi možete da se izborite sa svim što vam se događa, zato ne bi trebalo da brinete za svaku sitnicu – samo se setite da je u vama snaga koja je uspešno pobedila čak i najteže stvari u vašem životu, a ne neke male probleme i situacije u kojima na trenutak ne vidite izlaz.

Koji su vaši najveći uspesi?

Stanite i dobro se zamislite, a nakon toga napravite lisu svojih najvećih uspeha. Lista može da predstavlja gradaciju – od najvećeg do najmanjeg uspeha i obrnuto, može da se sastoji od uspeha u poslu, ličnom životu, obrazovanju, sportu…

Šta je to u čemu najviše uživate?

Svaka osoba ima neke svoje hobije ili aktivnosti u kojima zaista uživa. Za neke je uživanje prijatna večera sa prijateljima, neki više uživaju u šetnji parkom, neki u organizovanju različitih aktivnosti za sebe i druge… Šta god da je u pitanju, najvažnije je da to radite što češće jer na taj način svoju unutrašnju snagu ojačavate i činite da se dobro osećate, što je najvažnije od svega, a ponekad je upravo to najteže postići.

12/01/2017 12:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments