Obuke za buduće preduzetnike

24/06/2019 13:53

Obuke za buduće preduzetnike

Filijala Sombor NSZ će u narednom periodu organizovati dve obuke pod nazivom „Put do uspešnog preduzetnika“.

Cilj obuke je da se nezaposlenim licima olakša pokretanje sopstvenog posla, odnosno sticanje neophodnih znanja i veština kako bi svoje poslovne ideje pretvorili u konkretne inicijative. Tokom dvodnevnih obuka polaznici će se upoznati sa javnim pozivima za samozapošljavanje, postupkom registracije radnje ili preduzeća, načinom konkurisanja za bespovratna sredstva, osnovama preduzetništva, pravnim aspektom biznisa, poreskom politikom, izradom biznis plana i drugim bitnim informacijama koje su od značaja za izradu poslovne strategije i stvaranja uslova za poslovnu održivost.

Prva obuka će se održati u Kuli, 27. i 28. juna 2019. godine, u Sali opštine, Lenjinova 11, od 9 časova, a druga obuka je u Somboru, 4. i 5. jula 2019. godine, u sali Filijale Sombor NSZ, Apatinski put 1, takođe od 9 časova.

Po završetku obuke polaznici stiču pravo na učešće u javnim pozivima nezaposlenim licima za dodelu subvencije za samozapošljavanje. Prijava za uključivanje u obuku može da se izvrši u najbližoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe.

24/06/2019 13:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments