Dodela odluka korisnicima subvencije za samozapošljavanje

31/07/2019 12:16

Dodela odluka korisnicima subvencije za samozapošljavanje

Za učešće u programu samozapošljavanja podneta su 173 zahteva, a odlukom od 31. jula obuhvaćeno je 98 lica koja će uz subvencije pokrenuti sopstveni biznis.

Odluke korisnicima programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Lokalnim akcionim planom zapošljavanja grada Niša za ovu godinu, konkretno korisnicima subvencije za samozapošljavanje, biće dodeljene u Skupštini grada (Nikole Pašića 24), u četvrtak, 1. avgusta, u 12 časova.

Po osnovu sporazuma između Grada i niške filijale NSZ, za subvencije za samozapošljavanje izdvojeno je ukupno 20 miliona dinara, od čega Grad Niš učestvuje sa 11 miliona dinara, a Nacionalna služba sa 9 miliona dinara.

Za realizaciju programa i mera aktivne politike zapošljavanja po osnovu Lokalnog akcionog plana zapošljavanja i prethodno potpisanog sporazuma između Grada Niša i NSZ, obezbeđena su ukupna sredstva od 63,6 miliona dinara, od čega Grad učestvuje u finansiranju sa 35 miliona dinara, a Nacionalna služba sa 28,6 miliona dinara. Očekuje se da će ovim putem u programe i mere aktivne politike zapošljavanja biti uključeno 400 lica.

Izvor: Nacionalna služba za zapošljavanje

31/07/2019 12:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments