Olakšice za privrednike

08/02/2018 15:13

Olakšice za privrednike

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović izjavila je danas da su u prethodnom periodu sprovedene reforme kojima je cilj da se privredi olakša poslovanje, a u tome veliku ulogu ima uvođenje elektronskih servisa.

“Prvi put preduzetnici mogu da se registruju elektronski, iz fotelje, odnosno ne moraju da odlaze u APR da bi registrovali firmu. Takođe, sve poreske prijave od ove godine mogu da podnose elektronski, a stvoreni su i uslovi za korišćenje elektronske fakture, kao i uslovi da pečat konačno izađe iz upotrebe”, rekla je Obradović Jovanović na sastanku u Razvojnoj agenciji Srbije.

Cilj sastanka je, prema njenim rečima, da se nađe najbolji način za redovno informisanje privrednika o reformskim potezima koji će im uštedeti vreme i novac, odnosno, koji će im omogućiti efikasnije poslovanje.

“Službe Ministarstva privrede su uvek na raspolaganju privrede za sve informacije koje će im pomoći u poslovanju, a važnu ulogu imaju i reginalne razvojne agencije i Privredna komora Srbije. Za nas je veoma važno da privrednici budu upoznati sa ovim novinama i da nemaju predrasude da ih je komplikovano primeniti”, zaključila je Obradović Jovanović.

08/02/2018 15:13

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments