Otvorena fabrika u Zrenjaninu: 170 novih radnih mesta!

12/02/2019 13:10

Otvorena fabrika u Zrenjaninu: 170 novih radnih mesta!

Ministar privrede Goran Knežević prisustvovao je danas, zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, otvaranju prvog pogona južnokorejske kompanije Eseks Jurop (Essex Europe) u Istočnoj Evropi, vrednog oko 30 miliona evra.

U novoj fabrici koja će proizvoditi emajlirane žice, otvoreno je oko 170 novih radnih mesta. Pogon se prostire na 15.000 kvadratnih metara, a poslovni prostor zauzima 2.000 kvadrata.

„Želim još više ovakvih fabrika i ovakvih uspeha“, poručio je danas predsednik Vučić.

Svečanom otvaranju fabrike su pored predsednika Vučića i ministra Kneževića, prisustvovali i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predstavnici kompanije Eseks Jurop.

Ova južnokorejska kompanija deo je „LS grupe“ koja proizvodi elektro materijal i elektroniku sa godišnjim prometom od 19 milijardi dolara. Grupacija posluje na više od 100 lokacija u svetu, ima ogranke u 25 zemalja u kojima zapošljava više od 3.000 ljudi.

Evropska filijala „Superior Eseks“ je vodeći evropski dobavljač žice za proizvodnju transformatora, motora i generatora, a svoje proizvode isporučuje prevashodno automobilskoj industriji, energetskoj, kao i industriji električnih motora.

12/02/2019 13:10

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments