Šta je “e- papir” projekat i kako može pomoći privrednicima?

30/01/2019 15:16

Šta je “e- papir” projekat i kako može pomoći privrednicima?

Portal „e-papir“ čiji je cilj da se privrednicima omogući da daju svoje mišljenje o tome koje im administrativne procedure ili postupci najviše opterećuju poslovanje, i predloge koje bi od njih trebalo unaprediti, pojednostaviti ili ukinuti, počeo je danas sa radom.

Privrednici koji žele da učestvuju, mogu to da učine popunjavanjem upitnika dostupnog na adresi Republičkog sekretarijata za javne politike (RSJP): www.epapir.rsjp.gov.rs.

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović izjavila je tim povodom da je mišljenje privrednika za državu od velikog značaja, kao i njihovo aktivno učešće u identifikovanju procedura koje opterećuju poslovanje.

“Naš cilj, kao ministarstva, jeste da im u svakom smislu, pa i administrativno, što više olakšamo poslovanje, i omogućimo uštedu vremena i novca”, rekla je Obradović Jovanović.

Portal „e-papir“ deo je projekta „e-PAPIR“ koji je pokrenula Vlada Srbije, sa ciljem da do 2021. godine uspostavi jedinstveni registar procedura, u cilju optimizacije i mogućnosti da privrednici elektronskim pristupom prođu kroz različite procedure neophodne za poslovanje, predstavljen je danas u Beogradu.

Do sada su se u ovaj projekat Vlade Srbije uključile 84 institucije javne uprave na republičkom nivou, kao i Privredna komora Srbije. Popisano je oko 2.500 administrativnih postupaka, dok su svi postupci jednobrazno opisani i uneti u elektronsku bazu.

Izvor: Ministarstvo privrede

30/01/2019 15:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments