Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava mikro i malim privrednim društvima

27/03/2018 12:39

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava mikro i malim privrednim društvima

Raspisan je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima koji delatnost obavljaju u okviru kreativne ekonomije za nabavku mašina, opreme ili softvera u 2018. godini.

Na osnovu člana 11. Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu AP Vojvodine za 2018. godinu („Sl. list APV“, br.57/2017) i člana 43. Pokrajinske skupštinske odluke o pokrajinskoj upravi („Sl. list APV“, br.37/2014, 54/2014 – dr. Odluka 37/2016 i 29/2017) Pokrajinski sekretar za privredu i turizam raspisuje

Cilj dodele bespovratnih sredstava jeste podrška privrednim subjekatima koji delatnost obavljaju u okviru kreativne ekonomije kao bitnog segmenta razvoja ukupne privrede i preduzetništva u AP Vojvodini.

Sredstva se odobravaju za refundaciju troškova nabavke mašina ili opreme ili softvera, po principu:
• refundacije prethodno učinjenih izdataka (izdaci nastali pre raspisivanja Javnog konkursa);
• refundacije naknadno učinjenih izdataka (izdaci nastali posle raspisivanja Javnog konkursa).

Javni konkurs predstavlja osnov za dobijanje de minimis državne pomoći.

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava

Sekretarijat dodeljuje sredstva u ukupnom iznosu od 15.000.000,00 dinara.
A) za nabavku mašina ili opreme: od najmanje 50.000,00 dinara do najviše 600.000,00 dinara, odnosno do 90% od fakturne (kupovne) vrednosti bez PDV-a i zavisnih troškova nabavke;

B) za nabavku softvera: od najmanje 50.000,00 dinara do najviše 500.000,00 dinara, odnosno do 90% od fakturne (kupovne) vrednosti, bez PDV-a i zavisnih troškova nabavke, usluga instalacije i obuke za korišćenje.

Visina odobrenih sredstava u slučaju refundacije prethodno učinjenih izdataka se utvrđuje na osnovu dostavljenog ugovora, računa-otpremnice ili ugovora-otpremnice i izvoda računa iz banke o plaćanju.

Visina odobrenih sredstava u slučaju refundacije naknadno učinjenih izdataka se utvrđuje na osnovu predračuna, ponude ili predugovora, koji mora da sadrži isključivo iznos vrednosti mašine ili opreme ili softvera.

Iznos odobrenih sredstava može biti manji od iznosa traženih sredstava.

Pravo i uslovi korišćenja konkursa

Pravo učešća na Javnom konkursu imaju imaju mikro i mala privredna društva i preduzetnici koji delatnost obavljaju u okviru kreativne ekonomije sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine upisani u registar Agencije za privredne registre najkasnije do 04. septembra 2017. godine.

Uslovi za učešće na Javnom konkursu propisani su Pravilnikom o dodeli bespovratnih sredstava mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima koji delatnost obavljaju u okviru kreativne ekonomije za subvencionisanje troškova nabavke mašina, opreme ili softvera u 2018. godini (u daljem tekstu: Pravilnik).

Pravilnik se preuzima na www.spriv.vojvodina.gov.rs

Više informacija naći ćete OVDE.

 

27/03/2018 12:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments