Važnost online kurseva

22/07/2020 15:34

Važnost online kurseva

Da li nas je korona, naterala da shvatimo vrednost online kurseva i njihovu težinu jednaku onom kursu „uživo“? Da li smo ozbiljnije shvatili internet lekcije i predavanja sada kada nam je to jedini izbor? 

Kada je sve svedeno na kamere i distancu kako ne bi doveli sebe i druge u opasnost i izloženosti opakom virusu korone… a život ne može i ne želimo da stane.

Želimo da učimo, komuniciramo, radimo, doprinosimo – živimo, pa ako je kamera sada čulo prenosa i donosa tog života izbor pada na prihvatanje i saživljavanje sa ovim načinom.

Dugo smo online kurseve i predavanja prepustali i prepisivali ovima koji su „rasli uz kompjutere“. Svako skajp uključenje ili konferencija za nas su značili napor i komentare u bradu tipa „nadmena Američka japi igrarija“. Kao što su naši roditelji negirali postojanje tastature grleći svoje teške pisaće mašine i mi smo dugo insistirali na telefonskim pozivima i živom kontaktu pri bilo kakvom okupljanju radi učenja ili sklapanja poslova, radionica i slično.

Ovaj trend nam je polako pokušo oteti razvoj tehnologije i to bi trajalo da nije pandemije koja nam je oduzela pravo kontakta u cilju odgovornog ponašanja i prevencije. Shvatili smo da nam je internet dragocenost ovog doba i uslova, a ne teret.

Dograbivši svoje pametne telefone, kompjutere i tablete svi smo brže bolje počeli da učimo i sa voljom koristimo prozor kroz koji sad ne samo da vidimo svet već u njemu i učestvujemo.

Mnogi edukativni sajtovi sad učenike usmeravaju na online konferencije, objašnjavajući im važnost online kurseva koji iskaču i bodu oči spremni i za one koji nisu tako vešti sa tehnologijom.

Časopisi za dame otvaraju razne portale sa kursevima i savetima u cilju lakše dostupnosti.

Konstantno čitajući naslove „život se nije ugasio već pobegao na internet“ i slično pratimo apele i odjednom svi postajemo online magovi.

Ako je nešto dobro pandemija uradila za nas to je da nas usmerila novim izborima, izvorima i načinima. Nije sve tako crno, dobro proverite i dobro potražite sigurno ćete naići na svetlo.

22/07/2020 15:34