Počeo je “Belgrade Youth Fair”: Šansa za posao je tu!

18/04/2019 13:32

Počeo je “Belgrade Youth Fair”: Šansa za posao je tu!

U organizaciji omladinske organizacije EKOF Media Group, u hotelu „Metropol palas“ danas je počeo 5. Belgrade Youth Fair.

Na sajmu učestvuje i Nacionalna služba za zapošljavanje, na čijem štandu zainteresovani mogu da dobiju informacije o svim aktuelnim programima i uslugama NSZ za nezaposlene i poslodavce.

Belgrade Youth Fair

U hotelu „Metropol palas“ danas je počeo 5. Belgrade Youth Fair, na kojem mladi imaju priliku da se povežu sa mnogobrojnim kompanijama i institucijama i tako sebi obezbede praksu ili zaposlenje, ali i steknu brojna znanja, za koja će dobiti i besplatan sertifikat. Na početku prvog panela, organizovanog u okviru konferencijskog dela sajma, sve prisutne je u ime organizatora – omladinske organizacije EKOF Media Group, pozdravila Emilija Milovanović, zahvalivši se i svim kompanijama koje učestvuju na sajmu.

Prvi panel održan je na temu „Od studiranja do odličnog radnog mesta“, a mladima su o svojim iskustvima u zapošljavanju i radu govorili predstavnici kompanija: Merkator S, Apatinska pivara, PKC grupa, NCR i Erste banka. Prisutni su tako mogli da se upoznaju sa načinom funkcionisanja najuspešnijih kompanija u regionu i čuju kako izgleda biti deo takvog tima. Drugi panel, koji je takođe izazvao veliko interesovanje, bio je posvećen talent menadžmentu.

Prema rečima Miloša Čevizovića, menadžera projekta, ove godine na sajmu učestvuje više kompanija i organizacija nego prethodnih godina, pa je i šansa za pronalazak prakse, odnosno posla i učenje novih veština, još veća. „Imamo podatke da je veliki broj mladih od prošlog do ovog sajma, posle prakse u kompanijama koje su ih angažovale tokom Youth Fair-a, dobio posao, što je za nas veliko ohrabrenje da nastavimo sa ovom aktivnošću“, dodao je Čevizović.

Osim što su u prilici da prisustvuju i aktivno učestvuju na radionicama, predavanjima i panel diskusijama, mladi mogu i da se besplatno profesionalno fotografišu za CV.

Među učesnicima Youth Faira-a, koji se smatra najvećim karijernim događajem u regionu, nalazi se i Nacionalna služba za zapošljavanje, na čijem štandu mogu da se dobiju informacije o svim aktuelnim programima i uslugama NSZ za mlade koji traže posao, ali i za sve druge nezaposlene, kao i za poslodavce. Neke od kompanija koje učestvuju na omladinskom sajmu zapošljavanja su: Atlantik grupa, Delez grupa, Nestle, Apatinska pivara, Nelt grupa, Merkator S, Koka-kola HBC, PwC, Hemofarm, METRO Cash & Carry, MSG Global Solutions, EY, NCR, Marbo produkt, Milšped, Erste banka, DDOR, Galenika, MOL, Atos, Rapsody i dr.

Prvog dana sajma održana su i predavanja „Prvi korak ka uspešnoj karijeri“, „Koje vas prilike očekuju u Atlantik grupi?“ i „Karijera u PR industriji“. Za drugi dan sajma, 19. aprila, najavljeni su paneli: „Start Up ili karijera u velikoj korporaciji“, „Šta moderni HR donosi za kandidate?“ i „Savremene karijere – primeri uspešnih influensera“.

Programi drugog dana sajma, uključujući i izlagački deo, trajaće od 10 do 17 časova.

Izvor: Nacionalna služba za zapošljavanje

18/04/2019 13:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments