Projekat Idea 4 Action: Mladi kreiraju budućnost svetske privrede

29/01/2018 14:06

Projekat Idea 4 Action: Mladi kreiraju budućnost svetske privrede

Svet se uveliko suočava sa izazovima budućnosti – zahvaljujući ubrzanom tehnološkom razvoju umnožavaju se prilike, perspektive i mogućnosti, ali rastu i izazovi i problemi u njihovoj potencijalnoj realizaciji.

Jedan od međunarodnih projekata koji podstiče kreativno i konstruktivno razmišljanje u pogledu budućih održivih privreda u svetu je i projekat Idea 4 Action.

Kako je saopštila Unija poslodavaca Srbije, projekat je nastao organizovanom inicijativom Svetske banke i američke Wharton škole iz Pensilvanije, sa željom da podstakne mlade ljude iz celog sveta da se priključe takmičenju u kreiranju inovativnih poslovnih rešenja i menadžment modela u okviru oblasti održivog razvoja definisanih globalnim ciljevima.

Projekat Idea 4 Action

Neke od ključnih oblasti projekta su: promocija mira, smanjenje siromaštva, zapošljavanje, promocija zdravlja, očuvanje planete, klimatske promene.

Svi mladi ljudi (young proffesionals) od 18 do 35 godina, okupljeni u timove, pozvani su da konkurišu sa svojom idejom, sve do 28. februara 2018. godine.

Selekcija poslovnih rešenja vrednovaće se kroz nekoliko ključnih kriterijuma, kao što su jasnoća predloga, kreativnost, značaj i izvodljivost.

Najboljima, koji će biti poznati krajem maja, biće omogućeno predstavljanje na međunarodnim događajima na visokom nivou i podrška u finansijskom i edukativnom smislu.

Izvor: Nacionalna služba za zapošljavanje

29/01/2018 14:06

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments