Radna praksa za mlade sa invaliditetom

14/02/2018 14:45

Radna praksa za mlade sa invaliditetom

Forum mladih sa invaliditetom objavio je konkurs za pohađanje prakse u kompanijama za 16 mladih sa invaliditetom sa teritorije grada Beograda.

Konkurs je otvoren za motivisane mlade sa invaliditetom, koji imaju do 35 godina i žele da steknu radno iskustvo kroz praksu u privrednim subjektima do 23. februara.

Za praktikante Forum mladih sa invaliditetom obezbeđuje novčanu nadoknadu na mesečnom nivou za pokrivanje troškova prevoza i toplog obroka, zdravstveno osiguranje i osiguranje za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Svakom praktikantu biće dodeljen mentor iz privrednog subjekta u kojem će pohađati praksu.

Praksa će početi sredinom marta i trajaće do sredine juna 2018. godine. 

Opisi pojedinačnih pozicija za praksu i prijavni formular nalaze se OVDE.

Jedan kandidat može da se prijavi na više pozicija. Odabrani kandidati će pre početka prakse proći petodnevnu obuku za sticanje dodatnih znanja i veština u oblasti rada.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Forumu mladih sa invaliditetom, putem telefona: 011/3220-632 (radnim danima od 09.00 do 17.00 časovs) ili mejlom: [email protected].

Praksa se realizuje u okviru projekta „Radna praksa za mlade sa invaliditetom“, koji za cilj ima unapređenje zapošljivosti mladih sa invaliditetom kroz razvoj i primenu programa radne prakse.

Očekivani rezultati projekta odnose se na uvećanje mogućnosti za zaposlenje i sticanje novih znanja i veština mladih, dok će, sa druge strane, poslodavci imati na raspolaganju pilotiran model prakse za mlade sa invaliditetom, uz primenu inkluzivnih procedura.

Program je razvijen kroz saradnju predstavnika poslovnog, civilnog i državnog sektora, sa iskustvom u oblasti zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

 

14/02/2018 14:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments