Kako da kažete “ne” neželjenom projektu?

05/03/2018 12:22

Kako da kažete “ne” neželjenom projektu?

Svako od nas je makar jednom pristao da uradi neki projekat na poslu koji baš i nije želeo, u cilju da pomogne kolegama ili pak da ostavi bolji utisak na poslodavca. 

Ipak, ovaj način razmišljanja nas je onda često doveo u poziciju da nemamo vremena da uradimo svoj deo posla, te moramo da ostajemo duže ili da radimo od kuće. U nastavku saznajte kako da kažete “ne”, a da se niko ne uvredi.

S vremena na vreme, ukoliko zaista ne možemo da postignemo, moramo da odbijemo da nekome pomognemo. Ili pak moramo da odbijemo klijenta. Ovaj zadatak nikada nije lak i retko kada se desi da odbijena strana ne bude uvređena.

Ipak, na kraju dana, morate da mislite na sebe i na to da će vam taj projekat oduzeti dodatno vremena, da to može da utiče i na vaš kvalitet posla, privatnog života i nivo stresa.

Kako odbiti projekat na poslu?

Najblaži način da kažete “ne” jeste da budete iskreni. Kažite da fizički ne možete sve to da postignete, a da vaš sadašnji posao ne trpi. Poslodavac će sigurno razumeti, a ukoliko je hitno da se projekat uradi, zajedno sa šefom i kolegama osmislite raspored tako da svi zajedno učestvujete u realizaciji, a da niko na tom putu ne bude oštećen.

05/03/2018 12:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments