Saveti za savršen početak radne nedelje

17/04/2017 09:25

Saveti za savršen početak radne nedelje

Vikend je za vama. Trebalo bi pripremiti se za početak još jedne radne nedelje. Ako želite da sve prođe savršeno – potreban vam je savršen plan.

Postoji nekoliko saveta koji će vam pomoći da početak radne nedelje i taj ne tako omiljeni ponedeljak prođu što bolje.

Ako želite da sebi olakšate početak još jedne radne nedelje, ovi saveti vam u tome mogu pomoći:

Proveravanje kalendara

Svaki radni dan bi mogao da vam počne ovom aktivošću, ali je posebno važno da kalendar svojih radnih obaveza proverite ponedeljkom ujutru, na samom početku još jedne radne nedelje.

Na ovaj način moći ćete da se na najbolji mogući način isplanirate i budete sigurni da za sve imate dovoljno vremena, kako biste sebe zaštitili od potencijalnog stresa zbog raznih vremenskih rokova za obaljvanje poslova.

Lista obaveza

spisak obaveza

Proveravanje i ažuriranje liste obaveza je još jedna od aktivnosti koju bi trebalo da uvrstite u svoje jutarnje navike, pogotovo ponedeljkom. Dok ste još sveži i odmorni od vikenda, dopišite sve što bi trebalo da uradite u toku ove ili narednih nedelja i podsetite se šta vam to predstoji od obaveza u narednim danima.

Plan za radnu nedelju

Na osnovu rasporeda obaveza koje su već pred vama i onima koje bi tek trebalo da se nađu u vašem rasporedu napravite plan za rad ove nedelje. Potrudite se da se plan bazira na prioritetima – da li po vremenskom roku koji imate za obavljanje određenih poslova, njihovoj kompleksnosti ili bistnosti. Na ovaj način ćete biti sigurni da će sve biti završeno kad i kako treba.

Kada završite sa pravljenjem plana – nemojte od njega odstupati, kako sebi ne biste napravili još više posla nego što zapravo imate. Tako ćete moći da iskoristite svoje vreme na najbolji mogući način, a potencijalno ćete izbeći i prekovremeni rad.

pocetak radnog danaUstanite ranije

Koliko god da smatrate ponedeljak stresnim danom – ipak bi najbolje bilo da ga “produžite” tako što ćete tog dana ustati nešto ranije nego inače. Uostalom, imali ste ceo vikend da se odmarate, a sada je počela radna nedelja, čija uspešnost u velikoj meri zavisi upravo od ponedeljka i načina na koji ćete ovaj dan iskoristiti.

Ukoliko ustanete samo pola sata ranije imaćete dovoljno vremena da pripremite sve što je potrebno kako biste tog prvog dana u nedelji zablistali i bili što spremniji za radni tempo od kog ste odmarali prethodna dva dana.

Najteži poslovi od ranog jutra

Jedan od proverenih recepata za uspeh je i obavljanje najtežih poslova prvo. Iako se ovo nikome ne dopada – ali osećaj koji posle imate vredan je zalaganja da odmah na početku dana (nedelje) uradite ono što vam je najteže ili vam jednostavno samo najteže pada.

sredjen radni prostorSredite poslovni prostor

Pre nego što išta započnete najbolje bi bilo da sredite svoj poslovni prostor. Tih 10tak minuta sređivanja radnog stola i okruženja biće dovoljno da dan započnete sa još više elana – jer će sve oko vas biti “pod konac” – i vi ste spremni za nove radne pobede.

Pozitivan stav

Naravno, nešto što je nezaobilazno ukoliko sebi želite uspeh i napredovanje, a pre svega dobar rad jeste – pozitivan stav o svemu što radite. Dobro raspoloženje ponedeljkom ujutru (i svakim drugim danom) može vam obezbediti meditacija ili slušanje muzike koju volite i koja će vas napuniti pozitivnom energijom.

17/04/2017 09:25

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments