Tipovi toksičnih kolega i kako izaći na kraj sa njima

02/07/2019 13:24

Tipovi toksičnih kolega i kako izaći na kraj sa njima

U većini slučajeva, rad u kancelariji nudi ugodno, uzbudljivo i motivaciono putovanje ka uspešnoj karijeri. Međutim, ponekad se susrećemo sa neprofesionalnim, nesrećnim, pa čak i zavidnim kolegama. Evo kako da izađete na kraj s njima.

Tipovi kolega na poslu

Pričalica

Bilo da se susretnete u hodniku ili da radite u istoj kancelariji, svaka firma imaće pričalice. U pitanju su osobe koje su uglavnom veoma fine, ali vole puno da pričaju, a neretko i da tračare i šire glasine. Stručnjaci savetuju da te ljude izbegavate i da im, na lep način, date do znanja da vi ne volite da ćaskate.

Mrzovoljan kolega

Ovoj osobi ništa ne odgovara i stalno se žali na doslovno sve! Ne dozvolite da vam takva osoba oduzima pozitivnu energiju. Ukoliko imate ovakve osobe u svom okruženju, postarajte se da njihovo nezadovoljstvo ne utiče na vaše. Takođe, možete toj osobi skrenuti pažnju da vam je žao što mu/joj se to dešava, ali da njegovo/njeno neraspoloženje utiče i na vas i na vašu produktivnost.

Zabušant

Naravno, u svakom kolektivu ima i ovakav tip osobe- koji radi veoma malo. Ako njegova/njena lenjost ne utiče na vas, onda se ne mešajte. Međutim, ako radite u timu i ako na kraju vi preuzimate celu odgovornost kada posao nije dobro urađen, vreme je da reagujete. Ukoliko razgovor s zabušantom ne pomogne, obratite se nadređenom.

 

02/07/2019 13:24

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments