3 načina kako nas jutarnje trčanje čini boljim radnikom

05/03/2018 12:12

3 načina kako nas jutarnje trčanje čini boljim radnikom

Većina ljudi ujutro ima svoj ritual koji uključuje ispijanje kafe, doručak i spremanje za posao. Isto tako većina nas želi što duže da spava. Ipak, postoje brojni benefiti ustajanja ranije i jutarnjeg vežbanja, pre posla.

Jutarnje trčanje vam sigurno zvuči kao grozna ideja, kada pomislite da morate da ustanete ranije i da, umesto proveravanja mejlova i društvenih mreža, uz jutarnju kafu, idete da džogirate. Ipak, u nastavku saznajte zašto bi ovo bilo idealno za vas.

Benefiti jutarnjeg trčanja

  1. Očistite um. Umesto da odmah po ustajanju smišljate šta sve treba da uradite, proživljavate stres čitanja poslovnih mejlova i gomilate obaveze u glavi, trčanjem ćete se osloboditi stresa, razbudićete se i u toku dana, bićete manje umorni i nervozni. Uz to, motivisaniji i sa više energije odlazićete na posao.
  2. Fizička aktivnost pozitivno utiče i na telo i na um. Tako, jutarnjim trčanjem bićete koncentrisaniji i lakše ćete dolaziti do ideja. Možda će se rešenje nekog problema naći i tokom samog trčanja.
  3. Takođe, trčanje nas čini produktivnijima, jer dok stignete do posla, već ste osmislili listu stvari koje treba da uradite, a očistili ste um i spremniji ste na dnevne obaveze. I opasnost od odlaganja obaveza je smanjena na minimum.
05/03/2018 12:12

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments