Kako biti motivisan ponedeljkom na poslu?

09/03/2018 10:58

Kako biti motivisan ponedeljkom na poslu?

Ponedeljak je mnogima najomraženiji dan u nedelji, kada nakon vikenda, započinje nova radna nedelja. Kako biste bili motivisaniji poslušajte naredne savete.

Ponedeljak može i te kako da bude dobar dan, a sve zavisi od nas i želje za promenom. U nastavku saznajte kako da uklonite poznatu “depresiju ponedeljkom”.

Kako da ponedeljak ne bude depresivan?

  1. Ne razmišljajte o obavezama u nedelju uveče. Umesto brige oko ponedeljka i šta sve treba da učinite, iskoristite nedeljno veče da radite nešto što vas opušta, poput izlaska sa prijateljima, filma ili knjige.
  2. Napišite spisak svih stvari koje ste prethodne nedelje uspešno uradili. Tako ćete povratiti motivaciju i energičnije ćete dočekati ponedeljak.
  3. Potrudite se da se dovoljno naspavate i da legnete na vreme u nedelju uveče.
  4. Ne zakazujte važne sastanke odmah u ponedeljak ujutro. Pre podne taj dan iskoristite za odgovaranje na mejlove i lagani uvod u radnu nedelju.
  5. Ponedeljak iskoristite da organizujete nedelju pred sobom, kako biste jednako raspodelili energiju tokom cele nedelje.
  6. Nemojte se žaliti na ponedeljak, jer je dokazano da žaljenje utiče na pojačanje depresije.
  7. Napišite spisak svih stvari na kojima ste zahvalni, kako na privatnom tako i na poslovnom planu i to pročitajte u ponedeljak ujutro.
  8. Za kraj zapamtite: Nije ponedeljak loš, loš je posao kojim se bavite. Ukoliko vam svaki ponedeljak počinje stresom, nervozom i depresijom, razmislite o tome da je vreme da počnete da tražite drugi posao.
09/03/2018 10:58

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments