Kako funkcioniše pravilo “5 minuta”?

28/09/2022 10:54

Kako funkcioniše pravilo “5 minuta”?

Ovu metodu treba da primene svi oni koji imaju problem, odnosno koje mrzi da nešto urade. 

Koliko puta ste uhvatili sebe da radite nešto potpuno besmisleno, poput skrolovanja na društvenim mrežama, umesto da obavite neki posao koji ste odavno trebali da uradite?

I za ovo postoji “lek”.

Verovali ili ne, savet kako pobediti lenjost, stiže upravo od direktora mreže, koja većinu sprečava da budu produktivni.

Metoda “5 minuta”

Direktor i suosnivač Instagrama, Kevin Sistrom, izjavio je da je njegov najvažniji sat, onaj koji ima samo za sebe, rano ujutru. U tom periodu, on vežba. Naime, on se budi svakog jutra rano, kako bi vozio bicikl. Istakao je da će jednog dana savladati i najzahtevnije ture po Francuskoj.

Ovu naviku redovno upražnjavaju i drugi poslovni ljudi, Tim Kuk – direktor Epla, Džek Dorsi – osnivač Tvitera i Skvera i Ričard Brenson – osnivač “Virgin Groupa”.

Možda se pitate kako im ovo polazi za rukom, ako su po ceo dan zauzeti? Tu na scenu stupa pravilo “5 minuta”.

Kevin Sistrom ima pravilo koje mu pomaže da se oslobodi lenjosti.

“Ako nešto ne želite da radite a znate da bi trebalo, sklopite sami sa sobom dogovor da to radite bar 5 minuta. Posle 5 minuta zaboravićete da ste sebi dali rok i završićete sve.”

Ako malo bolje razmislite, shvatićete da je u pravu. Najbolji način da nešto završtite jeste da već jednom počnete. Motivacija predstavlja najveću borbu.

28/09/2022 10:54

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments