Lokalnim akcionim planom zapošljavanja i većim grantovima do novih radnih mesta

14/02/2020 10:47

Lokalnim akcionim planom zapošljavanja i većim grantovima do novih radnih mesta

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović sastao se u Novom Pazaru sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i direktorom novopazarske filijale NSZ Fahrudinom Đekićem. Razgovarali su o saradnji Grada i NSZ, ali i na temu važnosti Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, koji će biti upućen Skupštini grada na razmatranje već na narednoj sednici.

„Državne institucije u saradnji sa Gradom pružaju podršku domaćoj privredi. Ovdašnji preduzetnici su nosioci razvoja našeg grada i danas smo pričali o mogućnostima povećanja postojećih i obezbeđivanju novih subvencija, kako bismo zajedničkim naporom obezbedili posao za što više naših sugrađana“, kazao je gradonačelnik Biševac, napominjući da je za izradu LPZ iz budžeta izdvojeno 22 miliona dinara.

Da je Novi Pazar grad sa izuzetnom preduzetničkom inicijativim, potvrdio je i direktor NSZ Zoran Martinović.

„Imajući u vidu taj preduzetnički nerv ljudi ovog kraja, obezbedili smo brojne programe za nezaposlene kroz samozapošljavanje. Planirano je povećanje pojedinačnih grantova u okviru programa, kako za mlade koji ulaze u program pripravnika i stručne prakse, tako i za one koji žele da započnu sopstveni biznis. U skladu sa nivoima razvijenosti lokalnih samouprava, u ovoj godini povećaćemo i podsticaj za poslodavce koji direktno zapošljavaju nove radnike“, rekao je direktor NSZ Zoran Martinović, ističući da Grad Novi Pazar prepoznaje važnost projekta i iz budžeta izdvaja sredstva za finansiranje Lokalnog akcionog plana.

Nakon razgovora, akteri sastanka posetili su novopazarsko preduzeće „Maxers“.

„Maxers je jedan od najrenomiranijih poslodavaca sa kojima sarađujemo. Imamo sa njima i drugim poslodavcima izuzetnu saradnju i za njih neprekidno pronalazimo nove kadrove. Da bismo pokrenuli aktivnost novih privrednih subjekata i usavršavanje mladih kadrova uložili smo samo prošle godine, na području Novog Pazara i Tutina, 122 miliona dinara, od čega je deo obezbeđen iz budžeta lokalnih samouprava“, rekao je direktor novopazarske filijale NSZ Fahrudin Đekić, najavljujući skoro raspisivanje novih javnih poziva za nezaposlene.

14/02/2020 10:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments