Ovo nikada ne biste trebali da kažete na radnom mestu

16/01/2018 14:12

Ovo nikada ne biste trebali da kažete na radnom mestu

Svi dobro znamo da brojne komentare, kao i razgovore na političku temu treba preskočiti, ali uz sve to, postoje i još neke stvari koje nikada ne biste trebali da govorite na radnom mestu.

 Stereotipi i kategorizacija

Izbegavajte bilo kakve teme koje se tiču komentarisanja nečičeg izgleda, načina odevanja, veroispovesti ili seksualnog opredeljenja. Ovakvim razgovorima nije mesto na poslu.

“Ovo je dosadno”

Iako mnogo tih sastanaka zaista nisu neophodni i često deluju kao gubljenje vremena, nikada to nemojte izgovarati naglas, naročito ne pred nadređenima.

Previše detalja

Osim ukoliko se sa kolegama ne družite i privatno, previše detaljisanje o privatnom životu je zaista nepotrebno raditi na radnom mestu.

“Nije moja greška”

Kada nadređeni ili drugi kolega dođe kod vas s brigom oko toga kako ste uradili svoj posao, ni slučajno nemojte da ne prihvatate odgovornost. Donećete pogrešan i loš utisak o sebi, pa umesto toga priznajte da ste pogrešili,

“Glupa je ideja”

Ni klijentu ni šefu ovo nikada ne smete da kažete. Ukoliko mislite da neko greši, pronađite bolji pristup, jer direktnost u ovom slučaju može biti pogrešno protumačena.

16/01/2018 14:12

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments