Teorija – tri cilja do uspeha!

19/04/2016 15:35

Teorija – tri cilja do uspeha!

Da li imate utisak da se vaš trud ne isplati? Šta god da radite – nikako ne možete da budete zadovoljni rezultatima jer vam uspeh izmiče?

Ako želite da budete uspešniji u životu, potrebno je da – pored predanog i vrednog rada – imate i dobar plan, kog se morate pridržavati.

Teorija o tri cilja do uspeha – može da se odnosi baš na ono što je vama potrebno – bez obzira na to da li uspeh želite da postignete na dnevnom, nedeljnom, mesečnom ili godišnjem planu. Potrebno je samo da postavljate sebi tri cilja – a njihovim dostizanjem – polako se penjete ka krajnjem cilju – a to je životni uspeh!

Tri životna cilja

Već danas postavite sebi tri velika cilja – koja želite da ispunite u toku života. Ti ciljevi mogu biti da budete srećni i zdravi; da za života uspete da steknete dovoljno novca za svoju decu i unuke; da radite samo ono što volite; da obiđete sve države sveta…

Tri decenijska cilja

Osim životnih ciljeva, potrebno je da napravite i tri cilja koja biste mogli ispuniti u narednih 10 godina. Postavite neki datum za 10 godina do kog ćete – na primer – imati svoju firmu; imati platu ___ dinara; ____ model automobila…

Tri godišnja plana

Godišnji planovi mogu biti neka vrsta osnove za postavljanje decenijskih planova i ciljeva. Počnite od toga – da u toku ove godine naučite nove veštine (koje će vam biti potrebno za pokretanje sopstvenog biznisa); ove godine položite za auto – kako biste za deset godina vozili željeni model….

Tri mesečna cilja

Tri cilja za narednih mesec dana mogu biti da završite nešto što ste nedavno započeli, da započnete nešto što će moći da izraste u vaš godišnji cilj ili nešto slično tome. Možete svakog meseca postaviti isti cilj – da idete redovno na treninge, da posećujete mesta koja volite i slično; a možete i svakog meseca postavljati neke nove ciljeve.

Tri nedeljna i tri dnevna cilja

Kada postavljate manje ciljeve koje bi trebalo ispuniti u kraćem vremnskom periodu – kao što je nedelja ili dan – lakše možete da pratite svoj napredak, a ujedno ćete se i svakog dana bolje osećati kada ih ispunite.

Ustanite ujutru, osmislite svoje ciljeve za taj dan – neka to budu zadaci koji će učiniti da se bolje osećate, koji će povećati kvalitet vašeg života svakog dana i učiniti sve ostale obave manje stresnim.

Kada su u pitanju nedeljni ciljevi – oni vam mogu pomoći da se lakše i bolje organizujete kako biste u potpunosti iskoristili svoje mogućnosti i bili što produktivniji.

19/04/2016 15:35

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments